Yhden hengen ateria
Tämän viikon maanantain illallinen toteutui niin nopeasti, että sitä voi hyvillä mielin kutsua expressruoaksi. Viuh vain ja ruoka oli pöydässä. Se jopa maistui hyvälle 😉
Olin yksin kotona ja tulin aika myöhään töistä. Oli aivan ihanaa mennä töihin viikon sairasloman jälkeen. Minulle ei vaan tuo neljän seinän sisällä makaaminen (ainakaan lääkehöyryissä) sovi. Nautin suunnattomasti että sain taas olla toimistolla touhuamassa.
Kiersin kotiin kaupan kautta, tykkään käydä tällaisinä päivinä Sokosen S-Marketissa kun se on matkalla varrella bussiasemalle.
Kurkkusalaatti paahdetuilla seesaminsiemenillä
yhdelle hengelle
puolikas kurkku
4-5 rkl seesaminsiemeniä
oliiviöljyä
soijaa
riisiviinietikkaa
suolaa
Puolita ja kuori kurkku. Koverra siemenet pois pienellä lusikalla. Leikkaa kurkku ohuiksi, puolikuun muotoisiksi paloiksi.
Paahda seesaminsiemenet kauniin värisiksi oliiviöljyssä keskilämmöllä.
Mausta kurkkuviipaleet riisiviinietikalla ja soijalla, laita sekaan ripaus suolaa (käytän itse usein makeaa soijaa jolloin kaipaan hieman lisäsuolaa).
Sekoita seesaminsiemenet kurkkujen joukkoon. Tarjoile heti.
Japanilaishenkinen paistettu kalafile
yhdelle hengelle
1 vaalea kalafile
sitruunamehua
korppujauhoja
silputtu, puolikas tuore chili
2-3 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
loraus mirin-kastiketta
suolaa ja pippuria
Mausta kalafile suolalla ja pippurilla. Levitä sen päälle myös runsaasti sitruunamehua, loraus miriniä, pieneksi silputtu chili ja raastettu inkivääri. Hiero mausteita fileeseen käsin. Ripottele fileen päälle vielä reilu kerros korppujauhoja ja paista voissa pannulla.
HUOM! kalan ei ole tarkoitus olla kalamuussia, mutta huolimattoman käsittelyn takia oma fileeni meni ihan murusiksi.
Nuudeleita ja purjoa
reilu annos yhdelle hengelle
1 pkt nuudeleita
5 cm pala purjoa
soijaa
Keitä nuudelit suolavedessä, silppua päälle tuoretta purjoa ja lisää joukkoon loraus soijaa. Nauti kalafileen lisukkeena.