Limekakku

Huomenta ja kivaa viikonlopun alkua! Tämän reseptin jakaminen teidän kanssa on erityisen mukavaa – yksi parhaista kakuista pitkään aikaan! Ihastuin kakun helppoon reseptiin ja kauniisiin kuviin Souvlaki for the Soul -blogissa. Jugurtti ja oliiviöljy antavat kakulle mehevän koostumuksen, ja pääosassa on raikas lime.

fk-limekakku.jpg

Limekakku

– 2 1/2 dl turkkilaista jugurttia
– 3/4 dl oliiviöljyä
– 2 1/2 dl sokeria
– 1 limen kuori
– 1/2 dl limen mehua
– 2 kananmunaa
– reilu 4 dl vehnäjauhoja
– 1 1/2 tl leivinjauhetta
– 1/2 tl suolaa

Sekoita jugurtti, oliiviöljy, sokeri, raastettu hyvin pestyn limen kuori, mehu ja kananmunat. Yhdistä kuivat aineet eri kulhossa. Lisää jauhot kahdessa osassa taikinaan ja sekoita kunnes tasaista.

Kaada taikina öljyllä kevyesti voideltuun irtopohjavuokaan (23 cm). Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 45-50 minuuttia. Kakku on kypsä kun keskelle upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa ja pinta on saanut väriä.

Ripottele jäähtyneen kakun päälle limesokeria. (Sekoita limen kuorta ja sokeria.)

Kommentit (14)
  1. Tiina Rinkinen
    14.6.2011, 16:52

    Noora V / Mukava, että tykkäsit!  – limet oli varmasti piste iin päälle. Koristelin yhden kakun mansikkaviipaleilla.

  2. Oi! Oli ihan mielettömän helppo tehdä ja taivaallisen makuinen kakku. Asettelin päälle vielä pari limelohkoa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *