Tiedon testaaminen, kun luet pääsykokeisiin

Vajaa kuukausi siihen, että julkaistaan artikkelit Jyväskylään. Jännää! Nyt viimeistään kannattaa alkaa kertailemaan ja kokeilemaan, millä tasolla muistaminen on esimerkiksi kaavojen kohdalla. Tänään jaan mun vinkit siihen, miten testata ja ylläpitää muistia.

IMG_9046.jpg

FLASHCARDSIT OVAT ERINOMAINEN TAPA TESTATA TIETOA

Flashcardsit on hyvä tapa testata tietoa ja niistä kerroinkin jo aiemmin. Kaavoja on helpompi opetella siten, että kirjoittaa eikä vain sano ääneen. Siitä syystä askartelin alustan, josta tussin pystyy pyyhkimään pois. Tähän tarvitaan vain kartonkia, kontaktimuovia ja pyyhittävä tussi! Pyyhkimiseen käytin ihan tavallista servettiä. Harjoitellessa kannattaa laittaa eri pinoon ne kaavat, jotka osaa jo selvästi ulkoa. Toistaminen on se juttu! Älä luovuta, vaikka tuntuu ensin haastavalta.

Tein omia kysymyksiä muistiinpanoistani ja pyrin vastaamaan niihin. Näin materiaali tuli käytyä läpi jälleen kerran. Jos vastauksissani oli virheitä, kirjoitin oikeat vastaukset ylös erilliselle paperille ja opettelin ne.

Monesti juttelin myös ääneen itseni kanssa ja kerroin, mitkä olivat pääpointit tietystä kappaleesta.

IMG_9047.JPG

HARJOITUSKOKEILLA ITSEVARMUUTTA

Tietysti harjoituskokeiden tekeminen on oiva tapa testata osaamistaan. Tein itse Psykalle-sivuston kaikki kolme tilastotieteen aiheharjoitusta sen jälkeen, kun olin käynyt koko matikan alueen hyvin läpi. Lisäksi mun huikea ystävä Julia on pistänyt oman toiminimen pystyyn ja tekee kysymyksiä ainakin Karjalaisen tilastotieteen kirjasta! Tsekatkaa täältäjos kiinnostus heräsi!

Mistä yritykseni kanssa sitten aloitan? Toteutan tänä vuonna psykologian pääsykokeisiin liittyviä tehtäväpaketteja myyntiin, aloittaen tietysti tilastomatematiikasta. Uskon, että etunani on omakohtainen ja tuore kokemus psykologian pääsykokeista. Tiedän, minkä tyylisistä kysymyksistä koe on rakentunut ja tiedän, kuinka tuosta kokeesta mennään kirkkaasti läpi. Näitä vinkkejä ja sataprosenttista tukea haluan myös tarjota asiakkailleni. Haluan ihan konkreettisesti, inhimillisenä ihmisenä, seisoa viittomassa tietä psykalle. Mielenkiinnolla otan selvää, onko tälläiselle vielä markkinarakoa, vai luottaako ihmiset isoihin yrityksiin.

IMG_9048.jpg

Toivottavasti teillä on vielä energiaa lukemiseen! Kerratkaa ja testatkaa tietonne, minkä jälkeen pitäkää vaikka parin päivän loma ennen artikkeleiden julkaisua. Ainakin palkitkaa itsenne jotenkin siitä hyvästä, että olette tulleet matikan kanssa niin paljon eteenpäin. Vielä on runsaasti aikaa jäljellä! Käyttäkää se kuitenkin hyvin. 🙂 Ensi keväänä teilläkin on toivottavasti aikaa nauttia rennoin mielin näistä ihanista kevään säistä! 

Ps. Tulevana torstaina ei luultavammin tule postausta, valitettavasti. Olin viime viikolla yli neljä päivää kuumeessa ja huonovointinen. Siksi en ole pystynyt tekemään torstain postausta etukäteen. Tämä viikko on myöskin niin kiireinen, että aika ei vain riitä kaikkeen. Ensi viikolla palataan aiheisiin! 🙂

Kaikki pääsykoepostaukset #pääsykoe-otsikon alta.

Seuraathan mua jo Instagramissa @katariinalehtiniemi, linkkaan sinne aina uusimmat postaukset ja jaan viikoittain myös muuta materiaalia.

Tsemppiä!

Katariina

Kommentit (6)
 1. Vinkkejä normaalijakauman hirviökaavan oppimiseen?

  1. Psykalle2018
   5.3.2018, 08:40

   Hmm enpä oikein usko, että tätä voidaan kysyä. Itse kuitekin saatan opetella tämä, koska sitä ei tiedä, mitä he siellä kysyvät! Kauhee ulkoaopetteliminen tässäkin D:

   1. Niin, luultavasti sillä ei ainakaan pidä laskea. Kuitenkin kaikki kaavat on hyvä osata ulkoa! 🙂

  2. Kyllä sen oppii siinä missä muutkin kaavat! Kauan sitä piti kirjoitella ylös ja korjailla, että muisti. Toistamisella se kuitenkin onnistuu, ei pidä luovuttaa. Toki jos nyt esimerkiksi opettelee, niin saattaa taas unohtua joku merkki sieltä vaikka ensi kuussa. Siitä syystä toi mun askartelema juttu on hyvä, kun voi helposti kertailla ja ylläpitää muistia läpi loppukevään! 🙂 Tsemii!

  3. Juliaeveliina
   5.3.2018, 11:04

   Haha, en voinut olla huomaamatta tätä kysymystä. Mä väänsin usein kaavoista ja numeroista jotain omituisia muistivihjeitä. Viime vuonna valmennuksessa eräs toinen keksi, että normaalijakauman kaavassa alussa nimittäjänä on ikäänkuin kaksi kiinalaista pommisuojassa (en tiedä, saitko kiinni ajatuksesta) ja jotain vastaavaa keksittiin sitten loppukaavaankin. Vieläkin tuo on muistissa pysynyt! 😀

   Ja Kata, kiitos vielä, että mainitsit yritykseni tässä postauksessa! <3 Tätä ihan vain tulinkin kommentoimaan, koska blogikommentit on jees.

   1. Joo omat muistivihjeet onkin hyvä juttu, jos sellasia osaa hyödyntää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *