#Uraoivallus: vapaudu rajoituksista

Sinänsä koomista, että minä, jolla ei todellakaan ole minkään sortin uraa, jakelen neuvoja muille. Halusin kuitenkin lisätä oman lusikkani Lilyn toimituksen uraoivallus-haasteeseen, koska aihe liittyy läheisesti pariin aiemmin kirjoittamaani postaukseen opiskelusta (täällä ja täällä).

Olen itse vasta oman urani kynnyksellä tai oikeastaan tiirailen sinne kynnyksen suuntaan, mutta joka tapauksessa olen miettinyt aihetta paljonkin heti valmistumiseni jälkeen. Olin odottanut valmistumista kuin kuuta nousevaa ja tehnyt kovasti töitä sen eteen. Kun vihdoin kaikki oli paketissa ja todistus kourassa oli todellakin sellainen tukka takana, elämä edessä -fiilis. Äitiysloma osuikin taas loistavaan saumaan ja olen saanut miettiä omaa suuntaani.

Minulla on myös paljon painolastia. Paljon muiden olettamuksia siitä, mitä olen ja mitä en ainakaan ole, mihin pystyn ja mihin en tosiaankaan pysty. Ja siksi olen ollut todella hukassa. Lopulta täällä hoitovapaan turvassa, syysiltojen hämärässä uskalsin miettiä, että mitä oikeasti haluaisin, jos mikään ei rajoittaisi minua. Jos osaamisellani, rohkeudellani, velvollisuuksillani, kokemuksellani, luonteellani ja ennen kaikkea muiden mielipiteillä minusta ei olisi mitään väliä, mitä todella haluaisin tehdä? Ja niin löysin intohimoni. En ole vielä ihan varma, miten kaikki konkreettisesti tulee menemään, työpaikasta ei tietoakaan, mutta löysin intohimoni, joka ohjaa minua. Löysin tähteni, jonka avulla suunnistaa. 

Tämä oivallus on voimaannuttanut minua ihan hirvittävän paljon. Olen saanut rohkeutta etsiä niitä väyliä, jotka auttavat minua tekemään niitä asioita, joita haluan. Tarjosin itseäni vapaaehtoiseksi pieneen itseni suunnittelemaan hommaan, mistä vastapuoli innostui. En saa palkkaa, mutta saan kokemusta ja ehkä puolestapuhujiakin. Samalla saan tarjota omat tietoni muiden hyötykäyttöön, mikä oli alkuperäinen motiivi. Ennen kaikkea tajusin vihdoin kuopata ne muiden harteilleni kasaamat epäluulon taakat omasta pystyvyydestäni. 

Minä pystyn mihin haluan.

 

– D

Kommentit (2)
 1. Miten mahtava ja voimaannuttava uraoivallus! Kiitos. Jäämme odottamaan tarinan jatkoa 🙂
  Nostimme postauksesi myös toimituksen blogin uraoivalluslistalle.

  Kaunista kevättä,

  t: toimitus

  1. Voi kiitos!

   Itsekin kyllä odotan mielenkiinnolla, mihin elämä vielä vie 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *