Copycat tallustaa aakkosten askelin

Tämän aakkospostauksen voisi tehdä vaikka kerran vuodessa, niin näkisi suuntaa mitkä tuulet puhaltelee milloinkin  Nyt tähän tuli inspiraatio kahdestakin eri  blogista  eli RosaCaninalta  ja Minnikseltä.

A
Allergioiden eteentuomat rajoitukset ja toimintamallit nousevat taas astetta ylemmäksi arjessa kevään aloitellessa pölinöintiään ulkosalla. Perheen neljästä jäsenestä kaksi on allergisia lähes kaikelle mitä tuolla ulkona maasta puskee

B
Biologiset lääkkeet. Ilman tätä lääketieteen riemuvoittoa ei oma touhuamiseni olisi lähellekään niin jouhevaa ja vauhdikasta, notkeudesta puhumattakaan. Biologiset lääkkeet pitävät siis nivelpsorini aisoissa.
C
No kyllähän se vaan COVID-19 on tämän päivän c-kirjaimen kohdalla ensimmäisenä mielessä. Viimeisen vuoden elämän ohjissa suuntaa määrittänyt virus on paska juttu, mutta pakkohan se on uskoa, että tästä noustaan.
D
Dägä! M.A. Numminen on kova jätkä ja hän on sanonut/laulanut:  Ihmiselle kaikkein tärkein maailmassa on dägä
Dägä,dägä,dägä,dägä Dägä,dägä,dägä,dägä
E
Ennakkoluulottomuus on pohja sille, että elämästä saa irti enemmän. Kun ei asettele itselleen ennakkoon rajoja ja mielipiteitä vaan antautuu ennakkoluulottomasti kokemaan ja kokeilemaan juttuja muodostaen vasta sitten mielipiteensä, niin elo on tosi paljon monipuolisempaa.
F
Feline…miumau kisumisut on vaan niin ihania otuksia.
G
Tähän repäistään gastronomia, koska ruoka, ruoanvalmistus ja varsinkin syöminen on niin kivaa.
H
Humppa. Ei mikään tanssilavojen perusrumpatus, vaan Eläkeläisten Humppaa tai kuole-meininkiä kehiin!
I
Iho on itselläni ollut varsin vahvasti ”tapetilla” teini-iästä asti, siitä saakka kun psoriasis otti ja alkoi kukittamaan pintaani. Ihon kosteuttaminen, lääkevoiteet, lääkepuikot, liukset ja muut litkut ovat olleet osa arkirutiinejani  vuosikymmeniä. Nyt kun iho vaihteeksi on sileä, iloitsen siitä suuresti.
J
Tuhansien järvien maahan Suomi on, ja järvet ovat tärkeitä minullekin. Mikä sen ihanampaa kuin aurinkoinen päivä uistellen pitkin järvenselkää tai ihan vain jalkojen uittaminen rantavedessä.
K
Kesämökki. Isäni saatua aivoverenvuoden 2018 hän halusi siirtää itserakentamansa kesämökin minun nimiini  ja niin minusta tuli kesämökin omistaja. Olotila on ollut minulle aina aikamoinen henkireikä  ja nyt koronan aikana se on vielä moninkertaistunut. Viime kevään ja kesän tein sieltä käsin etätöitä  suurinpiirtein joka toinen viikko.
L
Lapset. En ikinä kuvitellut lisääntyväni, mutta eräänä päivänä vain huomasin miettiväni, että kadunkohan mie jos en anna asialle mahdollisuutta. Ja koska mieluumin kadun tehtyä kuin tekemättä jätettyä, lopetettiin ehkäisy ja PAM, olin raskaana heti seuraavasta kierrosta. Ja lapsi olikin niin lysti pakkaus, että halusin sitten toisenkin.
Ihania ovat yhä.
M
Mielipiteet – niitä minulla riittää yli omankin tarpeen ja mielelläni niitä toisillekin tietyksi teen.
N
Naiseusvaikka olinkin aikamoinen poikatyttö pienenä, niin naisena on kyllä aivan höpelöisen mahtavata elellä!
O
Oranssi on minun voimavärini. Olen käynyt läpi oman musta-valkovaiheeni, siirtynyt violetin kautta kolmekymppisenä vihreään ja keltaiseen ja joskus kolmevitosena alkoi oranssi ottaa aina vain suuremman osan värimaailmaani. Ja siellä ollaan edelleen.
P
Perhe on minulle äärimmäisen tärkeä ja läheinen. Joskus toivon jopa, että se ei sitä niin paljon olisi, mutta kyllä tästä läheisyydestä enemmän saa kuin menettää.
Q
Vuonna -79 ilmestyi leffa Quadrophenia, joka kertoi 17-vuotiaan Jimmyn räpiköinnistä teinivuosista aikuisuuteen, leffan tarinan kattoi The Whon loistava musiikki. Kolahti itsekin 17-vuotiaaseen minuun kuin metrinen halko. Kolahtaa vieläkin.
R
Rypyt! Rypyt tuovat särmää ihmisen naamaan ja kroppaan. Ilolla esittelen niin nauru- kuin iän tuomia ryppyjäni. Eletystä elämästä pitääkin tulla polkuja iholle <3
S
Suvaitsevaisuutta toivoisin löytyvän aina vain enemmän. Antaa kaikkien kukkia ja meitä on moneen junaan ja mitä muita sanontoja sitä onkaan?
T
Terveys on viime vuosina noussut prioriteeteissä todella korkealle. Kun vielä pari-kolmekymppisenä sitä kuvitteli elävänsä ikuisesti ilman kolotuksia tai vaivoja, niin kun viiskymppiä napsahti mittariin, alkoi ilmeta sitä sun tätä ja tuota krenaa vähän joka puolella kroppaa!
U
Unen tärkeys unohtuu silloin kun sitä saa riittävästi. Uniongelmien iskettyä ei mikään onnistu ja kaikki on aivan perseestä, onneksi nykyään univajetta syntyy vain satunnaisesti ja äänikirjat ovat pelastus niihin hetkiin.
V
Vapaus. Elän suht´onnellisessa parisuhteessa, mutta varsinkin keväisin kaipaan vapautta kaikista siteistä ja sopimuksista mitä elämässäni on. Onneksi Turjake on niin viisas mies, että ei pahemmin ottaannu näistä minun vapaudenkaipuun roihahduksistani: minun menemiseni ja olemiseni eivät aiheuta kriisejä elämässämme. Ja en siis tarkoita vapaudella sitä, että menisin ja paneskelisin ympäriinsä vaan sitä, että saan itse valita polkuni ilman että esim. T. yrittäisi reittejä sanella.
X
X-sukupolven muodostavat tämän päivän neljä–kuusikymppiset – joten ainakin jonkun kriterian mukaan cest moi !
Y
Yksinolo on elintärkeää minun henkiselle hyvinvoinnilleni. Vaikka olenkin kiistatta extrovertti, niin vastapainoa tarvitaan siihenkin.
Z
Zen opettaa päästämään irti rationaalisesta mielestä ja vapauttaa intuition. Se osoittaa totuuden, jota ei voi loogisesti käsittää. Siinäpä tavoitetta yhdelle ihmiselle, eikö?
Å
Åhléns oli Tukhoman vuosina se takuupaikka, mistä löytyi aina se mitä tarvitsi, mitä se ikinä sitten olikin.
Ä
Äiti, oma rakas Kurppa-äitini, jota rakastan rajoitta ja välistä vihaan niin että vihloo. Äiti jonka ansiosta omaan teräksenlujan itsetunnon ja tiedän pystyväni kaikkeen mitä ikinä haluankin.
Ö
Öiset valvomiset ovat useimmiten riesa ja rasite, koska ne harvemmin ovat vapaaehtoisia – mutta öiset kävelyretket taas suovat suunnatonta iloa ja onnea.

Kommentit (3)
  1. Näiden neliöiden aakkoset – Näissä neliöissä
    2.4.2021, 09:10

    […] Suttastiinalta bongasin tämän hauskan aakkospostauksen. Katsotaan mitä minun aakkosistani löytyy! […]

  2. Tähänpäs saatan minäkin jossain välissä tekaista. Näistäkin oppii uutta kirjoittajasta! 😊

    https://naissanelioissa.wordpress.com/2021/03/15/ahdistus-asuu-minussa/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *