Epikutaanitestit alkoivat

Maanantaina koitti viimein päivä, jona epikutaanitestit  aloitettiin ja toiveissahan olisi saada selvyys joska akryyliallergian olen riesakseni saanut. Rankaproteesin aiheuttama rakkulainen ja haavainen reaktio suusssa ei ole uusinut kesän aikana, mutta en  proteesia ole uskaltanut paria tuntia pisempiä jaksoja suussani pitääkään. Muita ”oireiksi” luettavia tapahtumia en ole kokenut, kuin Applewatchin uuden muovi/kumiranneken aihetuttama kutina ja rakkulat, mutta sekin kokemus synkensi kyllä mieltä.Aikaisemmin kun mitään vastaavaa ei ole oireillut.

Pahinta peläten ja parasta toivoen astelin hoitajan huoneeseen ja muutaman hikotuksen kyllä nikottelin, kun näin sivupöydälle levitetyn testisarja-arsenaalin.Hoitaja lohdutti naureskellen, että voi ei niistä ihan kaikki minun selkääni päätyisi, VAIN reilut 70 testeriä minuun liimattaisiin. Eipä siinä muuta kuin oma paita pois, avoselkäinen sairaalakaapu päälle ja istumaan penkille.

Itse ”teippaukseen” ei kauaa mennyt, suojateipit vielä varsinaisten testiliuskojen päälle ja sain pukea (varovasti) oman paidan ylleni. Aika ryhdikäs olo tuli kun puoli selkää on paketoitu!

Testialue ei saa nyt kastua (ei kokovartalosuihkuja), hiostua (unohda hikijumppa tai isommat puutarhariehumiset) eikä kauheasti saisi venytellä tai käsiään heilutella ettei liikkuvat lavat irroita testilätkiä.
Onneksi saan olla tämän viikon etätöissä ja roikelehtaa ilman naisellisia kurinpitoasusteita kuten rintaliivit tai muut hankaavat vaatteet, tuon paketin päälle olisi ikävä yrittää pukea mitään kovin tyköistuvaa.

********

Aiempia postauksia aiheeseen liittyen:

Kohti osaproteesia, part 1
Kohti osaproteesia, part II
Kohti osaproteesia, part III&IV
Kohti osaproteesia, loppusuoralla
Rankaproteesin sisäänajoa
Akryyliallergiaepäily

Kommentit (2)
 1. Akryyliallergia!! Voihan prkl..
  Sinä se olet kyllä saanut olla vaikka minkälaisten lääketieteellisten testien ja
  operaatioiden ”uhrina”. Scifiä!

  1. Sanopa muuta. Vaikka 50-vuotta on mahtava ikä täyttää, niin sen jälkeen kyllä pääsee tutustumaan niin julkiseen kuin yksityiseenkin sairaanhoitoon. Hemmetti mie olin terve kuin semiterve pukki, mutta kun 50 lävähti mittariin niin ongelmat alkoivat!
   Olisi kiva sairastaaa joku ihan perusflunssa tai keuhkoputken tulehdus tai vaikka taittaa nilkkansa, mutta ei, ei ole se miun osani!
   Tällä hetkellä tuntemukset kuitenkin varsin hyvät, mitään silmilleiskevää ei ole ihoon ilmestynyt, eikä tarvitse haarukalla selkäänsä raastaa kutinan takia. Ehkä sittenkin selviän säikähdyksellä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *