Fiona Barton: Epäilty

Toimittajaässä KateWatersiin ja rikosetsivä Sparkesiin tutustuin jo vuonna 2018 Bartonin esikoisessa Leski .   Tapasimme jälleen viime vuonna ilmestyneessä kirjassa Lapsi . Silloin uumoilinkin, että Kate jatkanee jutkivaa journalismiaan tulevaisuudessa ja nyt on se tulevaisuus läsnä!

Fiona Bartonin Epäilty tipahti postilaatikkooni viime viikolla ja nautiskellen, ilman kiirettä sen nyt loppuun luin.

18-vuotias  Alex on ystävänsä Magsin kanssa suunnitellut koko kouluajan valmistumisen jälkeistä kolmen kuukauden reissua Thaimaahan,mutta viime metreillä Mags peruu reissun rahapulan takia. Yllättäen naapurin tyttö Rosie tarjoutuu tai suorastaan tuppaantuu matkaseuraksi ja Alex suostuu ehdotukseen, koska yksin ei unelmoitu matka toteutuisi. Ensimmäistä kertaa elämässään reissunpäälle lähtevät tytöt  lupaavat vanhemmilleen ilmoittautua parin päivän välein ja alkuun lupaukset pitävätkin, mutta  kun viestien tulo loppuu, vanhemmat huolestuvat. Mihin tytöt ovat kadonneet?

Tytöt löytyvät Bangkokista. Kuolleina. He ovat kuolleet majapaikkanaan olleen hostelin tulipalossa.

Kate tarttuu tilaisuuteen lähteä tekemään juttua tyttöjen kohtalosta  Thaimaahan, ei pelkästään journalistisin tarkoitusperin vaan  takaraivossaan hänellä elää ajatus ehkä löytää myös pari vuotta itseään etsimässä oleva poikansa Jake, joka viimeisen yhteyden ottonsa mukaan on Thaimaassa.

Tyttöjen kuolemasta alkaa alun tapaturmaksi kirjaamisen sijaan paljastua aivan muuhun viittaavia tekijöitä ja yhdeksi tapahtumien avainhenkilöistä osoittautuu teille tiettymättömille kadonnut Katen poika Jake.
Yht´äkkiä Kate huomaa olevansa itse  sensaatiojournalismin kohde kun asiat kääntyvät päälaelleen.

Onko Jake surmannut tytöt tai ollut muuten osallisena tapahtumiin vai mitä oikein tapahtui? Toimittaja ja Äiti taistelevat Katessa läpi kiemuraisten tapahtumien kun hän yrittää parhaansa mukaan ratkaista palapeliä.

Mitä lopulta paljastuukaan ja kumpi voittaa, äiti vai toimittaja, siinäpä kysymys, minkä vuoksi kannattaa lukea Epäilty!

Kiitokset Bazar-kustannukselle kirjasta.

 

Fiona Barton: Epäilty (The Suspect)
Suomentaja: Pirkko Biström
462 sivuaj
Bazar Kustannus

Kommentit (1)
  1. Just pistin tän kirjastosta varaukseen. Mulla on varauksessa varmaan lähemmäs kymmenen kirjaa ja kivasti saan vielä odotella. Osa on ollu jo varmaan puolivuotta odottamassa, ja osassa alkaa olla alle 30 ennen mua. 😅

    Luin myös nuo kaksi aikaisempaa kirjaa viime vuonna.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *