Kirjatonttuilua eli kuinka pääsin eroon ylimääräisistä kirjoista

Maaliskuussa kerroin kirjahyllyn raivausurakastani ja toivoin silloin pääseväni kertaalleen luetuista kirjoistani eroon antikvariaattiin. No en päässyt eroon en.
Niinpä useampi banaanilaatikollinen kirjoja on ollut pinottuna eteiseen, olohuoneeseen ja takkahuoneeseen muistuttaen päivittäin, että eivätpä ole banaanilaatikot somia sisustuselementtejä.

Yritin myydä kirjoja tori.fi:ssä ja FB:n kirppareilla ja sain myytyä ehkä 10 kirjaa.
*190 kirjaa edelleen niissä banaanilaatikoissa*

On se uskomatonta, miten KUKAAN ei halua enää ostaa kirjoja – tai ei ainakaan netissä, ehkä jos olisin raahannut banaanilaatikkoni fyysiselle kirpputorille, niin kirjat olisivat voineet kelvatakin parinkymmenen sentin hinnalla joillekin.
Eurolla ne, kertaalleen luetut, siistit ja sileät, uudetkaan kirjat eivät liikkuneet mihinkään.

Lopulta tympäännyin asiaan tyystin ja päätin pistää kirjat kiertoon ilmaiseksi.
En kuitenkaan minkään FB-ryhmän kautta vaan Bookcrossing-mentaliteetilla ylläreinä pitkin-poikin kaupunkia!
(Kirjat, joissa ei ollut kansipapereita tallessa vein kirjaston vaihtohyllyyn.)

Pakkailin kirjat napakoihin pakastepusseihin, liitin mukaan viestin, missä kehoitin löytäjää ottamaan kirjan omaksensa  sekä toivottelin hyvää kesää ja lukuiloa! Viestin allekirjoitin ”Kirjatonttu”.

Aina jonnekin lähtiessäni nappaan muutaman pakatun kirjan laukkuuni ja jätän ne sopivaan paikkaan kun muiden silmä ei asiaan tartu.
Yhtenä tylsänä sunnuntai-iltana lähdettiin jopa ihan asiaksemme Turjakkeen kanssa ilta-ajelulle ja pudotettiin kirjoja bussipysäkkien katoksiin ja puistonpenkeille,  töihin mennessä jätä    n kirjan parkkitalon maksumasiinan päälle ja kauppakeskuksen vessassa pistäytyessä vaikka lavuaarin päälle…

Toukokuun aikana kiertoon lähti kuutisenkymmentä kirjaa, joten vielä niitä riittää jaettavaksi, mutta takkahuoneessa ei ole enää banaanilaatikkoa ja vahvasti näyttää siltä, että  kesäkuun ensimmäisinä viikkoina, myös olohuoneen laatikko tyhjenee.

En tiedä onko löytäjä työntänyt kirjan lähimpään roskalaatikkoon vai vienyt sen kotiinsa, mutta toivon suuresti, että edes osa näistä kirjoista on ilahduttanut löytäjäänsa ja päätynyt uuden lukijan silmien iloksi!

Kommentit (4)
 1. Itse luen vain kirjaston kirjoja ja vähän tuntuu, että julkisiin tiloihin jätetyt kirjat päätyy useimmiten roskiin ellei niitä jätä ns. viralliseen bookcrossing paikkaan (joita ainakin joissakin kaupungeissa on kirjaston lahjoitushyllyn lisäksi).

  1. Minä luen kirjoja.
   Lainaan kirjastosta ja kavereilta, ostan kirppareilta ja kirjakaupoista, saan lahjaksi ja luen ja lainaan myös e-kirjoja. Jatkossa yhä enenevässä määrin toivottavasti juurikin e-kirjoja, kun hyllyyn ei tuon raivauksenkaan jälkeen lisää sovi!

   Itse olisin kuitenkin aivan täpinöissäni, jos löytäisin itselleni lukemattoman kirjan missä olisi kehoitus, että ota ja lue!

 2. Ihana idea!

  Mulla olisi kanssa varastossa muutama pussillinen, kun ajattelin viimeistään syksyllä kirpparille viedä. Ei niistä paljoa saa, mutta jos edes joku ostaisi. Netissä myynti ei ole yhtään mun juttu. Harva tavara tuntuu käyvän kaupaksi siellä. Ja tuntuu myös, ettei nykyään olla valmiita maksamaan mistään mitään.

  1. Niinpä. Ilmaiseksi kelpaa netissä lähes mikä vaan, mutta sekin mielellään kotiinkuljetettuna 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *