Lasten(i) laulut

Karoliinan postaus Oi tyttöni mun sai minut taas kerran kuuntelemaan oman Tyttäreni syntymäpäiviin liittyvän biisin, joka AINA saa minut kyyneliin.

Kuulin Maarit Hurmerinnan esittämän Lainaa vain-biisin muutama vuosi tyttäreni syntymän jälkeen ja huh-huh sitä tunnemyrskyä. – Kyynelet valuvat onnesta & rakkaudesta lapseen sekä myös peloista ja toiveista, joita mielessä pyörii tulevaisuuden suhteen.
https://www.youtube.com/watch?v=Sc3k2sI8XME
Kappalehan on alunperin Carole Kingin esittämä Child of mine johon Hector onnistui tekemään  suomalaiset sanat koskettavasti alkuperäistä sanoitusta mukaellen.
Sydän pakahtuen kuuntelen laulun aina Tyttären syntymäpäivänä ja ihan sama täyttikö lapsi 10 vuotta, 20 vuotta tai tämän vuotisen 23 vuotta,  joka kerta sen kuullessani laulan mielessäni (ja joskus ääneenkin) sanojen mukana rakkauttani häneen.

Mä muistan kun synnyit, tulit ja huusit niin.
Huudat vielä uudestaan öihin pimeisiin,
Mä toivon että pärjäät yli yön huomiseen.
Oi pienokainen oot lainaa mulle hetkisen.

Kun vuonna -97 tulin uuteen kotiimme , laskin pienen poikamme pinnasänkyyn ja jäin katsomaan hänen untaan, soi taustalla radiosta Yön Ihmisen poika.
https://www.youtube.com/watch?v=I5_cPldlYjY
Laulun sanat tuntuivat kuin loitsulta uuden ihmisen matkalle ja taaaaas valuivat kyyneleet silmistä (kumma miten lapsen saaminen höllentää kyynelkanavia!). Jostain syystä Juniorin vauvavuoden aikana tuo Juicen sanoittama Ihmisen poika soikin todella usein ja siitä onkin mielessäni muodostunut samanlainen ”oma biisi” pojalle kuin Lainaa vain on tyttärelle.

Liukenee yöhön murheet aikuisen ihmisen poikaa kun katselen
Voi kuinka kaikkivaltias noin olla voit
Me sinut tehtiin mutta sinä meidät loit

Onko sinulla joku kappale, jonka nitoutuu lapseesi niin tiiviisti, ettet sitä voi kuulla ajattelematta häntä?

perhe vanhemmuus
Kommentit (2)
  1. Ihmisen poikaa olen laulanut paljon nyt 2,5-vuotiaalle esikoiselle. Osaa pyytää sitä jo itsekin ”Lauletaan Linnunrata”. (”Hän matkaa taittaa Linnunradallaan…”) Molempien lasten synnytysten käynnistyttyä kuuntelin ja lauloin Juha Tapion biisiä Eläköön, joka tulee varmasti aina liittymään niihin hetkiin. Tuon Lainaa vain olen kuullut viimeksi ennen lasten syntymää, en uskalla edes kokeilla kun en viitsisi juuri nyt itkeä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *