Tammikuun kirjakurkkauksia

Tammikuussa aloitetuista kirjoista on moni vielä tälläkin hetkellä kesken, koska olin pikkuisen levoton vuoden alussa. Aloitin yhtä, jatkoin toista, kurkkasin kolmatta, mutta olin aika huono lopettamaan yhtäkään.

Muutaman loppuun luetun ajattelin nostaa muidenkin iloksi.

TaoLin: Suomen taivaan alla
Saga Egmont

Lyhyesti:Ling on muuttanut Pekingiin pienestä kotikylästään  erottuaan miehestään synnytettyään tälle tyttären, mikä ei ilahduttanut miestä ja miehen sukua. Tyttärensä hän joutui jättämään siskonsa hoiviin lähtiessään töihin Pekingiin.
Lingin turistioppaana toimiva ystävä kysyy josko Ling haluaisi harjoittaa englanninkieltään esittelemällä kaupunkia yhdelle turistiryhmänsä  suomalaiselle ja näin Ling kohtaa Tapion. He alkavat tapailla ja lopulta avioliitto solmitaan Kiinassa. Ling matkustaa Suomeen ja aloittaa elämän Tapion kanssa Jyväskylässä.

Ajatuksia
: Lingin havainnot elämästä niin Kiinassa kuin Suomessakin ja varsinkin vertailut tai ehkä pikemminkin rinnakkainasettelu kulttuurisista tavoista, arvoista ja asenteista ovat mielenkiintoisia.
Koin kirjan kielen ja tyylin alkuun jotenkin lapsenomaisena, mutta lopulta se oli positiivinen asia, koska sen myötä kokemukset uuteen kulttuuriin, maahan ja kieleen tulevat käsinkosketeltavammaksi.

Raikas tuulahdus ja kurkkaus kotimaahan maahanmuuttajan silmin.
3,5/5

Kaisa Pylkkänen: Räjähdysvaara
Tammi

”Mitä tapahtuu, kun keski-ikäinen TV-kasvo päättää palauttaa uskottavuutensa kohupotkujen jälkeen?” kysyy kirjan esittelyteksti ja vastaus on, että tapahtuu paljon!
Riemastuttava pläjäys  on tämä kirja, jonka esittelyteksti kertoo näin:  ”Ilkikurinen romaani pohtii, miten lapseton keski-ikäinen nainen löytää paikkansa maailmassa, jossa papukaijalle on helpompi puhua kuin ihmisille.”

Papukaija Helvetin kommunistin rooli Miina Malviston elämässä onkin ilahduttavan moninainen ja lukijalle hän on kutkuttava tuttavuus.

Suosittelen!
4+/5

Tove Alsterdal: Haudattu hiljaisuudessa ( I tystnaden begravd)
suomentaja Katriina Huttunen
Gummerus

Dekkarinakin mainostettu Haudattu hiljaisuudessa on kahdesta murhasta huolimatta paljolti myös vähitellen avautuva sukutarina.
Kaunista kielta, hienoa Torniolaakson ihmisten ja elämän kuvausta ja historian havinaa.
Koukuttavaa tekstiä.
4,5/5

Anneli Kanto: Kullan kaipuu
Lind&CO

Anneli Kanto on suosikkilistallani kahden historiallisen fiktionsa Pyöveli ja Rottien pyhimys ansiosta. Vaikka hän onkin kirjoittanut varsin laaja-alaisesti niin lastenkirjoja, näytelmiä kuin tv-käsikirjoituksiakin, on Kullan kaipuu ensi kosketukseni hänen kevyempään kirjoittamiseensa.

Viisikymppinen, eronnut nainen Armi on päätynyt maajussin morsioksi osallistuttuaan vähän omaksikin yllätyksekseen Maajussille morsian-ohjelmaan. Rakkauden kaipuu saa Armin myötäilemään, hyvittelemään ja tekemään mitä sulho Henri käskee ja tältä osin ainakin itseäni pisti kiukuttamaan moinen lapanen naiseksi. Mutta rajansa kaikella, onneksi.

Armin herääminen ja kasvaminen omia aivojaan käyttäväksi omia arvojaan puolustavaksi naiseksi onkin mukava ja viihdyttävä tarina.
3,5/5

 

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (4)
  1. Kiitos taas vinkeistä!
    Onhan tuo Räjähdysvaara lukaistava 🙂
    Tällä hetkellä iltakuunnelmana menossa söpönen ”Joka päivä laiturilla 5”.

    1. Mie haluaisin papukaijan, jos se olisi sellainen kuin Saatanan kommunisti <3

  2. Kiitos tästä! Minua alkoi kiinnostaa tuo keski-ikäisestä naisesta kertova teos. Voisi olla kepeä välipala jossakin välissä 😉

    Minna

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *