Siksi luen tällaisia blogeja

IMG_5033.JPG

Monen muun tavoin en ole voinut välttyä huomaamasta, että Lilyssä on käyty viime aikoina paljon keskustelua blogien sisällöstä ja siitä, mitä blogeja nostetaan esille. Todella moni kaipaisi enemmän näkyvyyttä yhteiskunnallisille ja kantaa ottaville teksteille, ja olen itsekin periaatteessa samaa mieltä. Olisi hyvä, että näitä tekstejä löydettäisiin paremmin. Tykkään itsekin lukea niitä ja mielestäni on hyvä olla perillä maailman menosta. Ja jo nyt tulee se kuuluisa mutta. Katsahdin omaa seurattujen blogien listaani, ja siitä voi jo monien blogien nimen perusteella tehdä raskauttavia johtopäätöksiä: haluan lukea blogeista kevyitä, iloisia ja mielen hyvinvointiin liittyviä asioita. Ja nähdä kauniita kuvia. Enimmäkseen. Mielestäni näistäkin aiheista saa aikaan syvällisiä, mielipiteitä ja ajatuksia herättäviä postauksia.

mm. Julia kirjoitti postauksessaan, ettei halua lukea huonoja uutisia tai katsoa huonosti päättyviä elokuvia -ei ainakaan joka päivä. Voin yhtyä tähän täysin. Ymmärrän sen paremmin kuin hyvin, ettei elämä ole yhtä ruusun tuoksua ja onnea ja auvoa koko ajan. Ei minulla, sinulla, asuinkaupungissani, maassani tai ulkomailla. Maailmassa on paljon suoraan sanottuna ihan todella huonosti. Olen huomannut vältteleväni nykyään joitakin uutisia ja medioita, koska ahdistun lukemastani. Tuntuu, että niin sanotut uutiset tuovat esille vain kaiken sen harmauden ja vääryyden, mikä tällä planeetalla on. Missä ovat kaikki hyvät uutiset? Siis tarkoitan muutkin kuin ne (uutiskynnyksen selvästi ylittävät..), joissa joku julkkis on värjännyt hiuksensa tai käyttänyt tiukkaa mekkoa, katso kuvat!

IMG_5042.JPG

Okei, aloin äsken mennä jo vähän sivuraiteille. Tarkoitukseni oli sanoa, että kun mediat suoltavat verkkokalvoille jatkuvasti kaikkia kamaluuksia, vaikka niitä kuinka yrittäisikin vältellä, ja kaipaan sen vastapainoksi jotain sellaista, joka tuo hyvän mielen. Tätä puolta löydän blogeista. On ihanaa nähdä, että kaiken kurjuuden keskellä on vielä hyviäkin asioita ja ihmiset huomaavat niitäkin. Tämä on yksi syy, miksi perustin omankin blogini. Halusin muistuttaa omaa liikaa murehtivaa itseäni ja muitakin siitä, että maailmassa on myös kauneutta. Kuten Elämäni palasia -blogin Vivi kirjoitti, maailmaa voi parantaa myös kauneutta lisäämällä, ei vain rumuutta poistamalla. Se on mielestäni viisaasti sanottu.

Suvi sur le vif -blogissa pohdittiin myös tätä samaa aihetta: ”Olen varovainen kirjoittaessani blogiani. Käyn läpi minua kunnolla koskettavat keskustelut läpi läheisteni kanssa ja blogiin pääsee lähinnä arkipäiväisiä pintaraapaisuja. Olen myös kehno käymään julkista keskustelua. Osaksi siksi, että olen luonteeltani arka ja jään mielelläni tarkkailemaan taka-alalle, niin internetissä kuin kasvokkain, isossa porukassa käytävissä keskusteluissa. Tämä on muuten syy siihen, miksi valokuvaus on niin luontevaa itselleni: pidän taka-alalla häilymisestä ja hiljaisesta osallistumisesta”. Pohdin joskus, että olisi kiva kirjoittaa blogia, jossa olisi juurikin niitä kannanottoja ja mielipiteitä. Lopulta totesin, ettei minusta taida kuitenkaan siihen olla. Se vaatisi esillä oloa, lujaa itsetuntoa ja taitoa olla ottamatta kaikkien mahdollisten anonyymien kommentteja itseensä. Joku voi sanoa, että olen heikko, mutta minä sanon, että olen herkkä ja tunnen itseni hyvin. Voin suoraan sanoa, etten kestäisi niitä persoonaani kohdistuvia kommentteja, joita todennäköisesti tulisi vastaan. Internetissä on niin helppo alkaa haukkumaan itse ihmistä, vaikka todellisuudessa vain mielipiteet riitelisivät keskenään. Ihailen rohkeutta, jota näillä esimerkiksi yhteiskunta-asioita esille tuovilla ihmisillä on. Upeaa, kun teitä on!

IMG_5047.JPG

Alunperin aloin lukemaan blogeja, kun etsin tietoa luonnonkosmetiikkatuotteista. Viisi vuotta sitten käyttökokemuksia ei juuri muualla ollut, kuin parissa blogissa. Pikkuhiljaa hurahdin blogimaailmaan, sillä huomasin, kuinka paljon kaikkea kivaa täältä löytyykään. On reseptejä, käsityöohjeita, kuvia luonnosta, kauniista asioista ja paikoista, syvällisiä tekstejä ja ajatuksia sekä myös tietoa. Kaikenlaisia ihmisiä kirjoittamassa ja kuvaamassa juttuja, jotka ovat heille tärkeitä ja inspiroivia. Oli kyse sitten siitä uudesta huulipunasta tai ihmisoikeuksista. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin kiinnostavaa.

IMG_5049.JPG

Tämä on ehkä yksi kliseisimmistä lausahduksista, mutta antakaamme kaikkien kukkien kukkia! Sillä kaikki kukat ovat kauniita omalla tavallaan.

Kommentit (8)
  1. ReettaReitkallista
    21.3.2015, 17:03

    Hei Anna, luin juuri kaksi viimeisintä postaustasi. Ne oli kiva lukea. Ajattelet asioista aina niin kauniisti, tulee rauhallinen olo (sydän)

    1. Rauhallinen olo, kiva kuulla! Sydän sullekin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *