Turhauttavat taaperon allergiat

Välillä tuntuu, että allergioiden selvittäminen on yksi viidakko. Tässä postauksessa kerroin, että taaperolla todettiin maito ja vehnäallergia. Pojalla on myös atooppinen iho ja ihottuma pahenee tietyistä ruoka-aineista. Kyseessä ei ole mikään pari näppylää siellä täällä, vaan taipeet, ranteet ja posket voivat olla vereslihalla väärän hoidon tai ruoan takia.  Kortsini, syrtec tipat ja hyvä rasvaus ovat auttaneet, mutta välillä iho kuitenkin helahtelee pahaksi. Siitepöly kautena kaiken maailman ristiallergiat ja jopa  ulkoilma vaikuttavat! Ei sitä todella ennen tiennyt miten laajasti kaikki voi vaikuttaa…välillä jopa tuntuu, että kuun asento on väärä ja iho menee pahemmaksi.

Tällä hetkellä täytyy selvittää mihin iho taas reagoi, onko se banaani, omena, päärynä  vai sattuimoisin kala…nämä liittyvät käsittääkseni juuri tuohon siitepöly kauteen ja iho saattaa ärsyyntyä sellaisista ruoista, mistä ennen ei ole. Tietysti se voi olla myös pihalle istuttamani kukat, jolloin poika koski myös multaan. Mene ja tiedä. Turhauttavaa tämä on. Sydäntä särkevää on katsoa niitä kertoja, kun poika raapii itseään verille. Saisimpa vaihdettua itselleni oireet.

Tiedän, että kyllä tämä tästä taas helpottaa. ”Onnellinen” tietenkin olen, että allergiat ovat ”vain” näin lievinä. Kortisoni kuuri, sadepäivä, ruokien läpikäyminen.. toivottavasti joku niistä taas auttaa.

Onko siellä kokemuksia siitepölyn vaikutuksesta allergioihin tai atooppiseen ihoon?

Kommentit (2)
  1. Villavalkea
    13.5.2019, 19:07

    Oletko jo löytänyt Facebookin Allergialasten vertaistukiryhmään? Tai instassa jos etsii tägeillä allergialapset, moniallergiset ym. löytää allergiaperheiden tilejä. Meillä vertaistuki ja muiden allergiaäitien vinkit ovat olleet ihan pelastus!

    1. Kiitos vinkeistä. Pitääkin tutustua, insta tileistä en edes tiennyt. Vertaistuki on kyllä mahtavaa, ei tarvitse kuunnella vähättelyä ja hyviä vinkkejä<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *