Saako pikkuvauvan äiti huolehtia ulkonäöstään?

Tuntuu, että on enemmän kuin ok, jos äiti ja äidin ulkonäkö ovat hieman rempallaan vauva-aikana. Vauva-aikahan on niin kiireistä, ettei edes hampaita ennätä pestä. Mutta entä sitten, jos oma ulkonäkö kiinnostaa vaikka onkin tullut äidiksi? Entä sitten, jos haluaakin edelleen pitää itsestään huolta vaikka se vauva onkin siinä? Itsehän ryntäsin heti huollattamaan geelikynsiäni jahka synnytyksen jälkeen pystyin istumaan eli vauvan ollessa noin kolmiviikkoinen. Olin myöskin hyvin kiitollinen siitä, että kaikki raskauskilot karisivat alle kahdessa viikossa.

Minulle on ollut tärkeää, että vaikka olen nyt äiti, niin olen edelleen myös nainen ja itsenäinen olento. Olen edelleen kiinnostunut myös omasta hyvinvoinnistani ja ulkonäöstäni eikä se ole millään tavalla vauvalta pois. Tällä hetkellä panostan itseeni hyvin samaan tapaan kuin ennen vauvan syntymääkin eli…

…meikkaan joka päivä (miinus yksi tai kaksi rennompaa, meikitöntä päivää viikossa kuten ennenkin).

…laitan hiukset joka päivä (miinus yksi tai kaksi rennompaa päivää viikossa kuten ennenkin).

…pukeudun kivoihin ja naisellisiin vaatteisiin joka päivä (miinus yksi tai kaksi rennompaa päivää viikossa kuten ennenkin).

…käyn juoksemassa muutaman kerran viikossa.

…teen kehonpainotreeniä muutaman kerran viikossa.

…sheivaan kerran viikossa.

…teen kasvonaamion kerran viikossa.

…käyn kynsihuollossa kerran kuukaudessa.

…käyn hieronnassa/kasvohoidossa/muussa hemmotteluhoidossa kerran kuukaudessa

En suostu tuntemaan huonoa omatuntoa siitä, että haluan edelleen panostaa itseeni ja omaan ulkonäkööni myös näin vauvan syntymän jälkeen. En myöskään ala selittelemään, että ”näihin omiin kauneudenhoitotoimenpiteisiin menee vain 10 minuuttia päivässä”. Minusta minun ei tarvitse selitellä sitä, että haluan pitää itsestäni huolta.

Ymmärrän kyllä, ettei kaikkia oma ulkonäkö jaksa niin paljon kiinnostaa enää vauvan syntymän jälkeen, mutta omalla kohdallani kiinnostus on säilynyt ja siksi haluan pitää näistä kiinni. Joskus saattaa olla myös niin, että äiti on todella väsynyt eikä laittautumiseen välttämättä riitä voimia ja itsellänikin on ollut näitä päivä. Mutta pääsääntöisesti nämä asiat kuitenkin ennemminkin tuovat minulle energiaa – päivä näyttää heti kirkkaammalta, kun on hieman panostanut itseensä ja toisaalta muutaman viikon päässä häämöttävä hemmotteluhoito auttaa jaksamaan ne hieman harmaammatkin päivät.

– Anonyymi

ian-dooley-298769-unsplash.jpg

Kommentit (2)
  1. Ihan älytön ajatus ettei lapsen vanhempi saidi huolehtia itsestään haluamallaan tavalla. Jos joku vielä ajattelee näin vuonna 2018 niin ongelma on hänellä.

    Itse olen raskaana viikolla 35 ja hyvästä voinnista johtuen olen tehnyt ja elänyt aivan kuten ennen raskauttakin ja niin aion elää synnytyksen jälkeenkin eli ihan normaalia elämänmenoa. Laittautua aion siis oman halun ja jaksamisen mukaan, en sen mukaan mitä joku ulkopuolinen mahtaa siitä ajatella.

    1. Halleluja! Juuri näin. Kiva kuulla, että sulla on raskausaika sujunut niin hyvin ja toivottavasti sujuu ihan loppuun saakka – tsemppiä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *