11-kerroksinen papudippi
Oli kuun neljäs päivä, mitä meillä töissäkin juhlittiin amerikkalaistyylisellä napostelutarjonnalla. Osa herkkupöytää oli 7-kerroksinen papudippi, jota syötiin tortillasipsien kanssa. Oli niin mainion makuista, että heti oitis suuntasin dippivastaavan luo anelemaan reseptiä. Resepti oli aika suurpiirteinen – moni osa oli itse valmistettu. Sen tarkempia ohjeita kun en tohtinut kysellä, googlettelin vähän lisää aihetta ja päädyin tekemään oman. Paitsi että siihen tuli 11 kerrosta. (En tiedä miten nuo pitäisi laskea, kaipa tuoreet tavarat päällä olisi tavallaan yksi kerros, mutta minä laskin erikseen, jotta voisin leuhkia suuremmalla kerrosmäärällä!)
1. Refried Beans (pintopapu-tahnaa suoraan purkista). Erään ohjeen mukaan sekoitin papuihin tacomaustetta (en koko pussia, mutta jonkin verran). Pienikin määrä riittää. Lisäksi pavut kannattaa lämmittää, levittää tarjoiluvadille ja antaa jäähtyä ennen muita kerroksia
2. Guacamole. Kannattaa ehdottomasti tehdä itse! Laitoin suoraan purkista epäilyttävännäköistä mönjää…
3. Salsa. Voi oikestaan jättää välistä, sillä pinnalle tulee salsan aineksia.
4. Sour cream. Itsehän laitoin hapankermaa – menettelee, mutta ei paras mahdollinen valinta. Töissä oli luonnonjugurttia. Toimi eri hyvin ja on myöskin terveellisempää! Ehdottomasti jogurttia koitan ensi kerralla.
5. Mustia oliiveja
6. Cheddar-tyylistä juustoa. Taidan kyllä itse mennä goudalla tai vaikka ihan perus edamilla ensi kerralla.
7. Chiliä
8. Kevätsipulia
9. Punasipulia
10. Vihreää paprikaa
11. Tomaattia
Sit jääkaappiin muutamaksi tunniksi vetäytymään ja kun ei malta enää odottaa, tortillasipsipussi auki ja ei kun dippailemaan!