Meksikolainen tomaattikeitto
Sopat kuuluvat syksyyn ja siksi niitä nyt vilisee tälläkin palstalla. Taannoin mieleni teki keittoa, joka rakentuisi mustien papujen ympärille. Lupaava resepti, jota vähän muokkasin, löytyikin täältä.
- sipuli
- muutama valkosipulinkynsi
- punainen paprika
- mausteita: juustokuminaa, chiliä, paprikaa, suolaa, sokeria, aromisuolaa
- paseerattua tomaattia 2 dl
- tomaattimurskaa 2 dl
- vettä 6 dl
- kasvisliemikuutio
- tölkillinen mustia papuja chilikastikkeessa
- purkillinen maissia
- tarjoiluun: maustamatonta jogurttia
Kuullota kattilassa sipulit ja paprika. Lisää mausteet, vesi ja tomaatit. Anna kiehua hetken aikaa. Lisää maissit ja pavut ja anna vielä tovi porista. Tarjoile maustamattoman jogurtin kanssa (kevyempi vaihtoehto ranskankermalle ja hyvää on). Kokeilin alkuperäisen ohjeen mukaisesti ripotella kuuman keiton päälle juustoraastetta, mutta mitäs järkeä siinä oli kun sulaessaan muuttuu venyväksi ja hankalasti syötäväksi.