Ruusukaali-pinaattipasta

Ikään kuin vahingossa syntyi seuraava, maittava terveysruoka kaappien antimista:

230.jpg

  • 1 jättisipuli
  • muutama valkosipulinkynsi
  • punainen chili
  • 400 g ruusukaalia
  • öljyä paistamiseen
  • 200 g pakastepinaattia
  • täysjyväspagettia
  • nokare merisuolattua voita
  • smetanaa 100 g
  • 70 g maustamatonta tuorejuustoa
  • limenpuolikas
  • suolaa, pippuria
  • saksanpähkinöitä
  • parmesania

Keitä spagetti suolatussa vedessä al dente. Kaada keitinvesi pois ja sekoita spagetin joukkoon nokare merisuolattua voita. Pilko sipulit ja chili pieniksi sekä ruusukaalit neljään osaan. Kuullota ja paista öljyssä kunnes ruusukaalit ovat saaneet vähän väriä. Lisää pinaatti (itselläni oli käytössä valmiiksisilputtua nuorta pinaattia pakasteesta), smetana sekä tuorejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon pastat ja purista päälle limeä. Koristele saksanpähkinöillä ja parmesanilla.

200.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma