Simppeli ja maukas sellerimunakas
Opettelin tekemään munakkaan. Ja vieläpä maukkaan sellaisen! Salaisuutena on kansi. Meillä kun ei sellaista ollut, niin heitin pannun päälle ison keraamisen piirakkavuuan. Toimi vallan mainiosti. Ilman kantta munakas on ilmeisen vaikeampi tehdä – ainakin omalla kohdallani yritykset ovat hyvin usein johtaneet munakokkelin syntyyn…
- 2 sellerinvartta
- 2 kevätsipulia
- öljyä paistamiseen
- 4 munaa
- 4 rkl maitoa
- mausteita maun mukaan esim. paprikaa, valkopippuria, valkosipulijauhetta, merisuolaa
- juustoraastetta
Siivuta varsisellerit ja kevätsipulin varret ja kuullota öljyssä. Vatkaa esim. tuopissa munat, maito ja mausteet sekaisin (jokaista munaa kohden 1 rkl nestettä – ei ole pakko olla maitoa, vesikin käy). Laske lieden lämpötila alhaiseksi ja kaada munaseos selleri-sipuli-yhdistelmän päälle. Voit vähän hitaasti edestakaisin liikutella massaa tai nostella reunoja, niin että päällä oleva neste pääsee kosketuksiin paistopinnan kanssa, mutta tämäkään ei ole välttämätöntä. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja laita kansi kiinni. Munakas on valmis, kun juusto on nätisti sulanut pinnalle!
Voit nauttia joko sellaisenaan, tai miten haluat. Meikäläisittäin: Paahdoin leivän. Levitin päälle tuorejuustoa ja avocadoa ja sen jälkeen neljännesmunakkaan. Koristeeksi vielä tuorekurkkua, ripaus merisuolaa sekä chilihiutaleita.
Voisko paremmin viikonloppuinen aamu alkaa? kysymmiä!
HUOM! Munakas tarjoaa loputtomat vaihtelumahdollisuudet: aluksi voi paistaa mitä haluaa ja päälle voi ripotella mitä lystää. Kunhan vain toimii perusohjeistuksen mukaan, niin hyvä tulee!