Hellesään salaatti
Kun viime lauantaina saavuin Berliiniin, oli minua vastaissa melkoisen lämmin tuulahdus: 36 astetta ja risat (samaa on muuten luvattu tulevaksikin viikonlopuksi – jee kesä!). Raahasin matkalaukkuni kämppäämme (joka muuten sijaitsee hissittömän kerrostalon ylimmässä kerroksessa) ja totesin, ettei kämpässäkään ollut yhtään se viileämpi. Kaupassa oli käytävä (itse asiassa useampikin) ja siellä kun pohdiskelin ruokavaihtoehtoja, päädyin kasaamaan illalliseksi seuraavanlaisen setin:
Ei puhettakaan, että helteellä voisi syödä lämmintä ruokaa, niinpä luonnollinen valintani oli salaatti!
- salaattisekoitusta
- kevätsipulin varsi renkaiksi pilkottuna
- sellerin varsi siivutettuna
- ½ keltainen paprika paloiteltuna
- yrttimarinoituja fetapaloja
- katkarapuja oman maun mukaan maustettuna (Hyvä on myönnetään, pannun kautta kävivät nämä, mutta saivat jäähtyä ennen salaattiin päätymistä. Sitruuna + pippuri + suola saivat riittää tällä kertaa.)
- vihanneskrassia
- kylmäpuristettua rapsiöljyä
- balsamicoa
Lisäksi:
- sipsejä
- yrttirahkaa
- mineraalivettä jäillä
Koska helteellä ihminen hikoilee, tarvitsee elimistö suoloja!