Carbonara à la Alise
En tiedä voiko tätä oikeasti kutsua carbonarakastikkeeksi, mutta sellaiselta se vahvasti maistui. Super-maukkaalta sellaiselta nimittäin!
– pekonikuutioita 125 g
– kinkkusuikaleita 150 g
– keltainen paprika, pieneksi kuutioituna
– punasipulin puolikas, pieneksi kuutioituna
– keltasipuli, pieneksi kuutioituna
– muutama valkosipulinkynsi, siivutettuna
– 2 dl kermaa + 2 dl vettä
– pikku nokare Aura-juustoa
– mausteet: tummaa grillimaustesekoitusta, valkosipulijauhetta, persiljaa, valko- ja mustapippuria, kurkumaa, suolaa
– kirsikkatomaatteja
– tuoretta basilikaa
– saksanpähkinöitä
Paista tilkassa öljyä pekonikuutiot. Lisää paprika ja kuullota. Heitä sekaan mausteet suolaa lukuunottamatta. Lisää sitten sipulit + kinkkusuikaleet. Kun sipulit ovat hieman kuullottuneet, voit kaataa sekaan kerman ja veden. Murustele Aura joukkoon. Anna porista hetki hiljalleen. Maista ja lisää tarpeen mukaan suolaa. Lisää lopuksi kirsikkatomaatin puolikkaat ja tuoretta basilikaa revittynä. Anna tekeytyä pari minuuttia. Tarjoile tagliatellen kanssa ja rouhi päälle saksanpähkinöitä.