Kaikkea kivaa kurpitsasta
Tämän syksyn ensimmäisestä kurpitsasta tuli keittoa!
Ohjeena kokeilin tällä kertaa tällaista. Viininä käytin uutta lempivalkkariani, joka sopi erinomaisesti ruokajuomaksikin.
Kuivaa romanialaista.
Hyvää oli kyllä (niin keitto kuin viinikin)! Haluan ehdottomasti vielä lähitulevaisuudessa kokeilla kurpitsakeittoreseptiä johon tulee omenaa. (Vinkkejä otetaan vastaan!)
Näin taas hirveästi vaivaa kun ronkin siemenet talteen, puhdistin ja uunissa paahdoin, vaan eipä tullut hääppöisiä. Pannulla paahtaessa parempia. Minua muuten myös kiinnostaisi tietää minkälaisesta kurpitsasta saa niitä vihreitä siemeniä jotka ovat herkullisempia. Tietääkö kukaan?
Tähän samaan voisin liittää myös pari viimevuotista kurpitsakokeiluani:
1.
- chili
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 pientä porkkanaa
- kurpitsa
- pari kasvisliemikuutiota
- mustapippuria, currya, inkivääriä
- hunajaa
- sitruunamehua
- maustamatonta jogurttia (pikkupurkki)
- nokare maustamatonta tuorejuustoa
Chiliä ja valkosipulia ensin vähän öljyssä kuullotellaan. Lisätään porkkanat ja kurpitsat, vettä niin että peittyy ja kun kuplii niin mausteet joukkoon. Kun vihannekset on pehmeitä, sauvasekoittimella sileäksi, joukkoon jogurtti ja tuorejuusto ja tarvittaessa takaisin liedelle. Tuore korianteri kävi kivasti pinnalle, mistä tulikin mieleeni, että ensi kerralla voisin lisätä soppaan kookosmaitoa ja tehdä siitä thai-kurpitsakeittoa. Namskis!
2.
- paketillinen maustamatonta broileria
- semmoinen oranssi, vauvan pään kokoinen kurpitsa
- keltainen ja punainen paprika
- punaista currytahnaa
- 1 tlk kookosmaitoa (+ 1 tlk vettä)
- kalaöljyä
- ripaus sokeria
- tuoretta (thai)basilikaa
- vähän suolaa ja mustapippuria
Thairuuasta ei ikinä tule kotona niin hyvää kuin ravintolassa, mutta tämä oli varsin kelvollista. Resepti tätä mukaillen. Kaffirlehtiä mulla ei ollut. Pitäisi varmaan hankkia. Suolaa ja pippuria oli vaan pakko taipua lopussa laittamaan, kun en saanut makua kohdalleen. Punaista currytahnaa laitoin tosi reilulla kädellä. Ja ihan maukastahan tuo olikin basmatiriisin kautta nautittuna. Erilaista vaan kun raflassa.
Kurpitsalyhdyn ja leivonnaisten tekemiseen liittyen tässä vielä vuodentakainen postaus toisessa blogissani: klik!