Kastanjakeitto + kaverit
Helluntaina piti taas vaihteeksi nyhjäistä tyhjästä ateria. Löysin kaapin uumenista paketillisen tyhjiöpakattuja kastanjoita ja pari bataattia ja pian oli varsinainen juhlaruoka lautasella.
Päädyin tekemään alkuruuaksi kastanjakeittoa. Kastanjat olivat käyttövalmiita, joten niille ei tarvinut tehdä muuta kuin soseuttaa vesitilkkasen kanssa.
Kuullottelin pannulla sipulia tilkassa öljyä, lisäsin kastanjatahnan sekä kasvislientä niin että koostumus oli sopiva. Mausteiksi laitoin pari laakerinlehteä, tuoretta timjamia sekä tietysti suolaa ja pippuria.
Lopputulos oli vaikka kuinka herkullinen! Tykkäsin kyllä kovastikin. Niin helppoa ja simppeliä, mutta erikoisen makuista – hyvää! Lusikallinen turkkilaista jogurttia sopi tarjoiluun.
Lisäksi tein bataattiranskalaisia. Juuri luonamme kyläillyt siskoni opetti, että raskalaiset kannattaa pyöräyttää öljy-mauste-korppujauho-seoksessa. Mausteina oli currya, chiliä ja paprikaa. Korppujauho toi hommaan kivaa ulottuvutta. Ja kun kaapista ei löytynyt kermaviiliä, eikä sinihomejuustoa (sillä Aura-kermaviilikastike on näiden kanssa ihan parhautta), tein dipin muussaamalla yrttimaustettuja fetapaloja turkkilaisen jugurtin joukkoon. Toimi!
Eikä salaatissakaan ollut kerrassaan mitään moittimista: salaattisekoitusta, selleriä ja cashewpähkinöitä.