Kesäkurpitsaspagetti maukkaalla tomaattikastikkeella

”Spagetti”-variaatiot rupesivat kiinnostamaan. Joten hankin härvelin. Ebayn halpisvihannessorvi saapui vähän hajonneena perille, joten ei ollut kovinkaan hyvää tekoa se, mutta vähän sain sorvailtua ennen kuin hermoni menetin. Ja lopputuloksena oli ihana illallinen.

001.JPG

  • 2 keskikokoista tai 3 pientä kesäkurpitsaa
  • 1 prk herkkusieniä
  • valkosipulinkynsi
  • 2-3 aurinkokuivattua tomaattia
  • 3-4 isoa kirsikkatomaattia
  • muutama salottisipuli
  • kourallinen mustia oliiveja
  • 500g paseerattua tomaattia
  • pari rkl tomaattipyrettä
  • suolaa, pippuria, sokeria 
  • tuoretta basilikaa
  • fetaa

Sorvaa tai taio muuten kesäkurpitsoista spagettimaisia. Laita vesi kiehumaan. Kuori ja murskaa veitsellä valkosipuli, pilko tomaatit ja sipulit, siivuta oliivit. Paista herkkusieniä tilkassa oliiviöljyä. Lisää sipulit, oliivit ja tomaatit. Kuullottele hetki, lisää sitten pasaarattu tomaatti ja tomaattipyre. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Anna muhia hetkisen. Lisää lopuksi tuoretta basilikaa pilkottuna. Käytä kesäkurpitsat kiehuvassa suolavedessä (eivät tarvitse montaakaan minuuttia). Valuta, päälle kauhallinen kastiketta ja murustettua fetaa. Yeah!

 

koti ruoka-ja-juoma