Liekitetty ananas

Tuore ananas on herkkua sellaisenaankin, mutta syystä tuntemattomasta päätin eräänä iltana valmistaa siitä erilaisen jälkkärin.

photo_010.jpg

Katsoin mallia tästä Hesarin ohjeesta. (Vanijatangon sijasta jouduin tosin tyytymään vaniljasokeriin eikä maustevarastosta löytynyt neilikkaa.)

Leikkasin ananakset paloiksi, pyörittelin sokeri-mausteseoksessa, paistoin voissa, liekitin vaalealla rommilla. Otin ananaspalat pois, lisäsin vettä ja keitin nesteen kasaan.

photo_001.jpg

photo_004.jpg

Parasta annoksessa olikin tuo syntynyt ananassiirappi. Nam! Toki itse ananaksetkin ihan maistuvia. Tosi makeita vaan. Siksi tarjoilussa kannattaisikin käyttää jotain mahdollisimman raikasta jääteöä – voisin kuvitella esim. jogurttijäätelön oleva parempi vaihtoehto raskaalle vaniljakermajäätelölle. Kookos sopii luonnollisesti myös loistavasti ananaksen ja rommin kaveriksi.

 

koti ruoka-ja-juoma