Liekitetty ananas
Tuore ananas on herkkua sellaisenaankin, mutta syystä tuntemattomasta päätin eräänä iltana valmistaa siitä erilaisen jälkkärin.
Katsoin mallia tästä Hesarin ohjeesta. (Vanijatangon sijasta jouduin tosin tyytymään vaniljasokeriin eikä maustevarastosta löytynyt neilikkaa.)
Leikkasin ananakset paloiksi, pyörittelin sokeri-mausteseoksessa, paistoin voissa, liekitin vaalealla rommilla. Otin ananaspalat pois, lisäsin vettä ja keitin nesteen kasaan.
Parasta annoksessa olikin tuo syntynyt ananassiirappi. Nam! Toki itse ananaksetkin ihan maistuvia. Tosi makeita vaan. Siksi tarjoilussa kannattaisikin käyttää jotain mahdollisimman raikasta jääteöä – voisin kuvitella esim. jogurttijäätelön oleva parempi vaihtoehto raskaalle vaniljakermajäätelölle. Kookos sopii luonnollisesti myös loistavasti ananaksen ja rommin kaveriksi.