Makkaraa norjalaisittain

Viime kesänä matkustettiin muutamaksi päiväksi häihin Norjaan. Reissulta jäi mieleen pari jännittävää tapaa käyttää makkaraa. 

 

1. Makkarasalaatti

photo_077.jpg

Pakko myöntää, että nyrpistin tälle ensin nenääni:  salaattia, kurkkua, tomaattia, papuja ja jotain lenkkimakkaran tapaista. Mutta maistettuani jouduin muuttamaan oitis mieleni. Hitto, sehän oli hyvää! Päälle valkosipulista salaatinkastiketta ja oheen yrttivoipatonkia, niin tsaijai!

 

2. Lumppa

photo_199.jpg

Homman nimi oli siis se, että grillattu makkara käärittiin tortillamaiseen lettuun. (Sinappi ja ketsuppi sinne sisään kanssa.) Kutsuttiin nimellä lumppa. Oikein kiva pikkusuolainen loppukesän illanhämärässä.

koti ruoka-ja-juoma