Munakoisolasagne

Tällainen kiinnostava resepti osui silmiini eräässä saksalaisessa naistenlehdessä. Päätin kokeilla – lopputulos oli oikein maukas!

Itselläni oli tosin käytössä vain kolme lasagnelevyä, mikä ei loppupeleissä haitannut ollenkaan – itse asiassa lasagnelevyt olisi voinut jättää koko ruuasta pois, sillä munakoisosiivut toimittivat mainiosti niiden virkaa.

002.JPG

  • 2  munakoisoa, merisuolaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 125g mozzarellaa
  • 100g parmankinkkua
  • 2 sipulia
  • 800g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 50 ml kasvislientä
  • tuoretta persiljaa
  • tuoretta oreganoa
  • mustapippuria ja merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 8 lasagnelevyä
  • 80g raastettua parmesania tai grana padanoa
  • tuoretta basilikaa koristeluun

Leikkaa munakoisot pitkittäisiksi siivuiksi. Itketä (rouhi päälle merisuolaa, anna vetäytyä n. vartti, kuivaa talouspaperilla). Paista siivut oliiviöljyssä pannulla useammassa erässä ja siirrä talouspaperin päälle valumaan.

Leikkaa mozzarella siivuiksi ja kinkku suikaleiksi.

Kuullota silputtu sipulit, lisää tomaattimurska ja -pyre, kasvisliemi ja persilja. Kiehauta, mausta.

Lado vuokaan vuorotellen tomaattikastiketta, lasagnelevyjä, munakoisoja, kinkkua ja parmesania. Päällimmäisiksi kerroksiksi tomaattikastiketta + mozzarellat. Paista 200 °C uunissa n. 40 min.

005.JPG

Koristele tuoreilla basilikanlehdille, jos sellaisia sattuu siitä läheltä löytymään / jos jaksat. Nauti vaikka punaviinin kera.

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.