Muumien muonaa

Tämän aterian innoittajana toimi klassikko ”Keliksen keitto”, jonka olen oppinut oikeastaan useammasta lähteestä. Keiton perustana on kikherneitä kookosmaito-tomaattimehu-liemessä. Tällä kertaa lisäsin joukkoon myös perunaa, jolloin ainakin itselleni tuli mukavat muumi-vibat, kun niillä on aina sennäköistä ruokaa!

275.JPG

  • sipulia 1-2 kpl
  • valkosipulia pari kynttä tai maun mukaan
  • tuoretta inkivääriä maun mukaan (eli ainakin peukalonpään kokoinen pala)
  • tuoreita herkkusieniä vajaa kopallinen
  • tomaattimurskaa purkillinen
  • paseerattua tomaattia 500g
  • purkillinen kookosmaitoa
  • kasvislientä
  • sriracha-chilikastiketta
  • purkillinen kikherneitä
  • perunoita
  • aromisuolaa maun mukaan
  • sokeria hyppysellinen
  • currya kivasti

Pilko sipulit, inkivääri ja herkkusienet. Kuullota kattilan pohjalla öljyssä. Lisää curry, kookosmaito, tomaatit ja kasvislientä niin, että keiton koostumus on sopiva (ei liian paksu). Mausta srirachalla ja heitä joukkoon myös kikherneet ja mukaviksi suupaloiksi pilkotut perunat. Keittele, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää hyppysellinen sokeria ja maun mukaan suolaa.

277.JPG

Paitsi, että keitto on uskomattoman herkkulinen, on se myös sattumoisin vegaaninen – aikamoista! Tomaattimurskan ja paseeratut tomaatit voi halutessaan korvata tomaattimehulla, mutta en menee takuuseen, että tulee yhtä hyvää 🙂

280.JPG

 

koti ruoka-ja-juoma