Muutama herkullinen oivallus
1. Aura-juusto lähti retkelle Meksikoon
Tehtiin burritoja. Täytteeseen tuli perusmeiningillä jauhelihaa, kidneypapuja chilikastikkeessa, maissia, sipuli ja valkosipulia. Mausteeksi chiliä monissa eri muodoissa ja tylsästi valmis burrito-maustepussi (+vettä). Täytettä tortillojen päälle, rullaksi ja vuokaan.
Mikä tästä teki erityistä, niin ripoteltiin rullien sisälle vähän myös Auraa! Suhtauduin skeptisesti, mutta oli tosi jees! Rullapeti siveltiin vielä juustodipillä ja päälle ripoteltiin juustoraastetta (Edam). Sen aikaa annettiin paistua vajaassa parissasadassa asteessa, että juusto alkoi saada kivasti väriä.
Tarjoillaan kera kermaviilin, ja salaatin (salaattisekoitusta, kirsikkatomaatteja, maissia, paahdettua mantelirouhetta), jonka päälle lorautettu vähän kylmäpuristettua rapsiöljyä, balsamicoa ja vihreää tabascoa. Mantelirouhe oli ihan ehdoton tässä!
2. Ooh, ohraa!
Tein useamman päivän tarpeisiin kasvismättöä tuoreista herkkusienistä, porkkanasta ja bambunversoista (oli siellä sipulia ja valkosipuliakin). Kastike koostui kookosmaidosta, pähkinävoista, mausteista (curry, chili, mitä noita nyt oli…) , vettä joutui tietty vähän lisäämään ja yllärinä heitin sekaan lehtikaalia.
Ensimmäisenä iltana nautin täysjyväspagetin kanssa – oli ihan ok. Mutta sitten seuraavana päivänä keitin lisukkeeksi ohraa. Kylläpäs olikin hyvää! (Niin hyvää, etten kuvaakaan ottanut.) Täytyy ehdottomasti alkaa käyttämään enemmän ohraa lisukkeena.
3. Ruusukaali
Tähän asti olen aina valmistanut ruusukaalit pannulla, kun olen jotenkin ajatellut, että ovat niin ehdottoman paljon parempia. Mutta yks päivä keitettiin lisukkeeksi kalalle, riisille ja yrttirahkalle. Tosi hyvin maistui!
4. Pala Suomea
Suomessa vieraillessani sisko suositteli ostamaan kotiinviemiseksi ruissipsejä. Niin tein. Kotiin päästyäni tein pari dippiä: yrttituorejuusto-katkarapu sekä creme fraiche-punasipuli-mäti. Eipä mennyt montaa tuntia, kun pussi oli tyhjä… :)