Kaksi palaa taivaallista kakkua

Pakko laittaa pari reseptiä ylös siltä varalta, jos vaikka joskus internetin maailmasta katoaisivat. Nämä kakut ovat keskenään varsin erilaisia, mutta jotain yhteistä niillä on: taivaallinen maku! Sellainen uskomaton, kun puhutaan sinfonioista. Eikä ensimmäisen lusikallisen jälkeen voi kuvitellakaan kuinka jokin voi olla niin hyvää.

1. Baileys-juustokakku

1.JPG

Tämän bongasin aluntein Neljän tähden illallisesta. Resepti löytyi mukavasti nelosen arkistosta, josta sen suoraan kopsin tähän omien muistiinpanojen siivittämänä:

Pohja:
50g voita
10 Digestive-keksiä (tai muita vastaavia. Käytin täysjyväkeksejä, näitä)
2 rkl sokeria

Sulata voi, sekoita murskattuihin kekseihin, painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään. (Sokeri kannattaa ensin sekoittaa murskattuihin kekseihin ja sitten vasta lisätä voisula. Ja vuokaan tietysti pohjalle leivinpaperia. )

Täyte:
1 dl Baileys-likööriä
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
160g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sekoita lämmitettyyn Baileysiin.
Sekoita muut aineet keskenään ja sitten Baileys+liivate-seos joukkoon.
Koristeeksi vadelmia, sitruunamelissaa ja tummaa suklaata rouheena.

(Käytin halvempaa kermalikööriä ja lorautin sitä likööri-liivateseokseen vielä vähän suoraan pullosta (kun alkoholihan oli haihtunut kiehahtaessaan). Likööri saa tosiaan olla kuumaa kun siihen liivatteet heittää, ettei vaan tule könttejä. Kannattaa ensin sekoittaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään ja sitten lisätä joukkoon vaniljasokerilla maustettu kermavaahto – tulee helpommin sileää. Koristeeksi tällä kertaa sitruunamelissaa ja vadelmien sijasta karhunvatukoita – täydellistä!)

 

2. Suussasulavan terveellinen mutakakku

2.JPG

Tämän bongasin Kaisan The Good Morning -blogista ja päätin tehdä Mikolle nimpparilahjaksi, kun vaikutti aika lupaavalta. Lunasti kyllä lupauksensa ja vielä enemmänkin: kuinka jokin näin terveellinen voi olla niin syntisen hyvää ja suussasulavaa??

Resepti suoraan blogista kopioitu:

Kerros 1
1/2 dl manteleita tai cashewpähkinöitä
1/2 dl hasselpähkinöitä (ellet halua mutakakusta nutella-versiota, korvaa hasselpähkinät manteleilla tai cashewpähkinöillä)
1 rkl maapähkinävoita (ei välttämätön)
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa (maidoton versio: 1/2 dl valintasi mukaista nestettä, esim. kahvia)
1 dl (10 kpl) kuivattuja taateleita

Kerros 2
1 avocado
3-4 rkl kaakaojauhetta (riippuen kuinka intensiivisen suklaan maun haluat)
1 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria, vaniljauutetta jne.)
4 steviatablettia murskattuna (tai steviatippoja, tai muuta makeutusta)
2 rkl intiaanisokeria (tai muuta steviaa pehmeämpää makeutusta kuten hunajaa tai sokeria)
1,5 rkl kookosöljyä (voi skipata halutessaan, mutta silloin koostumus jää todella kosteaksi)

Sekoita ensimmäisen kerroksen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ole kärsivällinen, sillä tämä vaihe saattaa ottaa aikansa mutta on kaiken vaivan veroinen! Mikäli tahna ei tunnu soseutuvan millään, voit lisätä 1-2 rkl lisää maitoa. Varo kuitenkin ettei maitoa lorahda liikaa, muuten saat mutakakun sijaan suklaavanukasta. Levitä tahna leivinpaperilla vuoratun rasian/pienen vuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista kerros 2 samaan tapaan ja levitä se ensimmäisen kerroksen päälle. Laita rasian kansi kiinni/peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. Mikäli valmistat mutakakun aamulla, voit nauttia sitä jo illalla!

 

Makeutuksena käytin ruokokidesokeria ja hunajaa. Kaakaojauhetta laitoin reilusti kuten kuvassa kerrosten värierosta voi päätellä. Kookosöljyn skippasin. Cashewpähkinöillä ja hassenpähkinöillä mentiin. Maapähkinävoita totta kai ja maitoa nesteeksi. Ja taateleita laitoin 12 😉 Aijuu ja sitten tein silleen, että sauvasekottimen sijasta huitasin pähkinät jauheeksi semmosella kahvipapujen jauhatukseen tarkotetulla vimpaimella.

3.JPG

Yhdyn reseptinluojan sanoihin: ”Tehkää mitä tahansa elämällänne, mutta luvatkaa minulle yksi asia: kokeilette tätä mutakakkua. ”

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta

Paprikan uudet täytteet

Olen ajautunut tässä lähiaikoina tekemään täytettyjä paprikoita pariinkin otteeseen. Nämä paprikat ovat kuitenkin poikenneet niistä tavanomaisista paprikoista. Valmistusmenetelmänä näissä paprikoissa on nähkääs ollut ”katsotaan mitä kaapista löytyy ja ruvetaan säveltämään”.

 

1. Kuskus-herne-katkaraputäytteiset paprikat

049.JPG

Kuskusia, pakasteherneitä, pakastekatkarapuja, paistettua punasipulia ja valkosipulia, tuoretta persiljaa, pohjalla Aura-juustoa ja pinnalla Emmental-raastetta. Mausteita oman maun mukaan (en ikävä kyllä enää muista mitä itse tuli laitettua). Kaveriksi tein jugurttidipin, jossa turkkilaista jugurttia, pieneksi leikattua kurkkua ja retiisiä, suolaa, pippuria ja hunajaa.

 

2. Soija-ohra-pinaatti-sienitäytteiset paprikat

Muutama 004.JPG

Jep, käytin soijarouhetta, koska sitä oli meille puolikas pussillinen ystävän kautta ajautunut. Soijarouheen liotin kiehautetussa lihaliemessa ja ohrasuurimot keitin kasvisliemessä. Kuullottelin pannulla pilkotun punasipulin ja purkillisen herkkusieniviipaleita. Sekaan paketillinen pinaattimuhennosta (pakaste, Rahmspinat), lionnut soijarouhe, mausteita (paprika, chili, curry, valkosipulijauhe) sekä puoli pakettia kanttarellituorejuustoa! Lopuksi joukkoon voi sekoittaa ne ohratkin. Tarvittaessa pippuria / suolaa.

Kiesus, tuo mössö oli jotain ihan mahtavan makuista! Pitää ensi kerralla kokeilla jauhelihalla, kun en hirveästi soijavalmisteita fanita. (Ei sillä että mitenkään tuolla joukossa olisi häirinnyt, mutta ei tuntunut oikein sopivan vatsalleni).

Päälle ripsuttelin grana padanoa. Vuokaan kannattaa laittaa pohjalle tilkkanen vettä. Parisataa astetta ja puolisen tuntia kunnes juusto on ottanut väriä ja paprikat pehmenneet.

Muutama 012.JPG

Söin salaatin kanssa (salaattisekoitusta, keltaista vesimelonia, kevätsipulia, mozzarellaa, paahdettuja auringonkukansiemeniä, balsamicoa ja kylmäpuristettua rypsiöljyä).

Koti Ruoka ja juoma