Alisen hedelmäsalaatti

Näemmä olen innostunut hedelmien ja marjojen käytöstä salaateissa. Ja mikäs siinä – sopii kesään!

284.JPG

  • rucolaa ja lisäksi muuta salaattia esim. nuorta pinaattia, lehtimangoldia, friséesalaattia, tammenlehtisalaattia…
  • fetaa
  • oman maun mukaan marinoitua ja paistettua kanaa tai kalkkunaa (kuvassa paprikainen kalkkuna)
  • mansikoita
  • vesimelonia
  • paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • tuoretta korianteria
  • balsamicoa ja kylmäpuristettua rypsiöljyä

Kyllä tällainen evässalaatti vääntää naaman lounastauolla eittämättä aika leveään hymyyn. 

 

Koti Ruoka ja juoma

Kastanjakeitto + kaverit

Helluntaina piti taas vaihteeksi nyhjäistä tyhjästä ateria. Löysin kaapin uumenista paketillisen tyhjiöpakattuja kastanjoita ja pari bataattia ja pian oli varsinainen juhlaruoka lautasella. 

001.jpg

Päädyin tekemään alkuruuaksi kastanjakeittoa. Kastanjat olivat käyttövalmiita, joten niille ei tarvinut tehdä muuta kuin soseuttaa vesitilkkasen kanssa. 

003.jpg

Kuullottelin pannulla sipulia tilkassa öljyä, lisäsin kastanjatahnan sekä kasvislientä niin että koostumus oli sopiva. Mausteiksi laitoin pari laakerinlehteä, tuoretta timjamia sekä tietysti suolaa ja pippuria. 

007.jpg

Lopputulos oli vaikka kuinka herkullinen! Tykkäsin kyllä kovastikin. Niin helppoa ja simppeliä, mutta erikoisen makuista – hyvää! Lusikallinen turkkilaista jogurttia sopi tarjoiluun. 

Lisäksi tein bataattiranskalaisia. Juuri luonamme kyläillyt siskoni opetti, että raskalaiset kannattaa pyöräyttää öljy-mauste-korppujauho-seoksessa. Mausteina oli currya, chiliä ja paprikaa. Korppujauho toi hommaan kivaa ulottuvutta. Ja kun kaapista ei löytynyt kermaviiliä, eikä sinihomejuustoa (sillä Aura-kermaviilikastike on näiden kanssa ihan parhautta), tein dipin muussaamalla yrttimaustettuja fetapaloja turkkilaisen jugurtin joukkoon. Toimi!

008.jpg

Eikä salaatissakaan ollut kerrassaan mitään moittimista: salaattisekoitusta, selleriä ja cashewpähkinöitä. 

Koti Ruoka ja juoma