Perinteiden vaalintaa

Aamiaiseksi kaurapuuroa voisilmällä:

001.jpg

 

Lounaaksi itse tehtyjä karjalanpiirakoita:

02.jpg

03.jpg

Tietysti kera munavoin (ja salaatin)

 

Illalliseksi kaalikääryleitä:

04a.jpg

 

Ja jälkkäriksi runebergintorttuja:

05.jpg

 

Enpä ole koskaan liiemmin perustanut suomalaisesta ruuasta, mutta yhtäkkiä, näin yli viisvuotisena ulkosuomalaisena, havahduin toteamaan, että niin sitä vaan joskus tarvitsee pikku palan (jos toisenkin) suomalaisuutta arkeensa! Tein muistaakseni about ekaa kertaa kaikkia näitä herkkuja. Ihan suomalaiselta maistuivat, niinkuin oli tarkoituskin, mutta vielä en onnistunut niin täydellisesti, että jakaisin mihinkään käyttämääni reseptiä – täytyy harjoitella lisää ja soveltaa omia makuhermojakin hiveleviksi (suomalainen ruoka = mietoa / meikän mausteiden käyttö = liioteltua). Nyt kelpo ruoan kylkiäisenä tuli ”vain” hienoinen ylpeys isänmaasta, mikä oli ihan jännällä tavalla kiva ylläri sekin 🙂

Koti Ruoka ja juoma

Ruusukaali-pinaattipasta

Ikään kuin vahingossa syntyi seuraava, maittava terveysruoka kaappien antimista:

230.jpg

  • 1 jättisipuli
  • muutama valkosipulinkynsi
  • punainen chili
  • 400 g ruusukaalia
  • öljyä paistamiseen
  • 200 g pakastepinaattia
  • täysjyväspagettia
  • nokare merisuolattua voita
  • smetanaa 100 g
  • 70 g maustamatonta tuorejuustoa
  • limenpuolikas
  • suolaa, pippuria
  • saksanpähkinöitä
  • parmesania

Keitä spagetti suolatussa vedessä al dente. Kaada keitinvesi pois ja sekoita spagetin joukkoon nokare merisuolattua voita. Pilko sipulit ja chili pieniksi sekä ruusukaalit neljään osaan. Kuullota ja paista öljyssä kunnes ruusukaalit ovat saaneet vähän väriä. Lisää pinaatti (itselläni oli käytössä valmiiksisilputtua nuorta pinaattia pakasteesta), smetana sekä tuorejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon pastat ja purista päälle limeä. Koristele saksanpähkinöillä ja parmesanilla.

200.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma