Kasvislasagne ja unelmasalaatti

Tällaista kasvislasagnea tällä kertaa:

photo_007.jpg

Tomaattikastikkeeseen laitoin pari sipulia, muutaman valkosipulinkynnen, chilin, tölkillisen kidneypapuja chilikastikkeessa, tölkillisen tomaattimurskaa, tölkillisen paseerattuja tomaatteja sekä yrttisen he-ma-pa-sekoituksen.

Valkokastike oli niinkin helppo kuin pari valmiskastiketta nimeltänsä ”4 juustoa” ja ”tomaatti-juusto”.

Yhteen kerrokseen piilotin Koskenlaskijaa ja päälle ripottelin Emmental-raastetta.

Muutamassa kohtaa tuli hieman kokkailussa oikaistua, mutta väliäkös sillä, kun lopputulos on erinoimainen.

 

Saalatissa oli ihastuttavaa salaattisekoitusta (vuonankaalia, friseesalaattia, retiisiä, punajuurta, punakaalia), kurkkua, vihreää paprikaa, viinirypäleitä, yrttisiä mini-fetakuutioita, yrttisiä krutonkeja ja vielä yrttistä salaatinkastikettakin.

 

Kerrassaan loistava parivaljakko, josta riitti seuraavaksi päiväksi töihinkin evääksi! Kyllä oli juhlava lounastauko, ei voi muuta sanoa!

 

Koti Ruoka ja juoma

Bataatti-porkkanasosekeitto

Mietin että vois tehä semmosen keiton johon tulee bataattia, porkkanaa ja Koskenlaskijaa.  Ja niin päädyin tekemäänkin! Maustamisvaiheessa päätin googletella aihetta vähän, josko vaikka löytyisi jotain mahtavaa vinkkiä, ja niin törmäsin tähän Valion reseptiin, josta oma versioni poikkeaa hyvin vähänlaisensti – lähinnä vaan siinä, että perinteisen sijasta käytin savuporon makuista juustoa,  sitä kun sattui kaapissa olemaan.

photo_059.jpg

  • 2 bataattia
  • n. 6 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • muutama valkosipulinkynsi
  • tilkka öljyä
  • vettä
  • kasvisliemijauhetta
  • 1/2 pkt savuporo-koskenlaskijaa
  • suolaa + pippuria

photo_006.jpg

Silppua sipulit ja kuullota kattilassa tilkassa öljyä. Lisää pilkotut juurekset ja kasvislientä niin, että peittyvät. Anna porista hiljalleen, kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Soseuta. Lisää kuutioitu juusto ja lämmitä uudelleen niin, että juusto sulaa. Tarkista maku, mausta ja lisää tarvittaessa vähän vettä, jotta keitto saa halutun koostumuksen.

photo_048.jpg

Kaveriksi tehtiin ehkä parhaimpia lämppäreitä ever! Jonkinsorttisen hiivaleivän päälle sipaisu voita + piparjuuritahnaa + pähkinäistä salamia + savunmakuista juustoa (vähän kuin Kipparia) + Auraa ja uuniin grillivastuksille, niin että juusto saa kauniin värin ja leivästä tulee rapsakka = NAM!

photo_050.jpg

edit: aijoo, eihän tää ookkaan kasvisruokaa, kun toi savuporo…! Mielestäni hieno oivallus laittaa kasvissosekeittoon jotain lihaa. Koskenlaskijassa, saati savuporo-sellaisessa, on oma hieno makunsa, niin ettei keitto juuri muita mausteita tarvikaan. Suola+pippuri+kasvisliemi riittävät mainiosti, niin jää tilaa itse porkkanalle ja bataatillekin.

Koti Ruoka ja juoma