Siiderissä haudutettu ruusukaalilisuke

Aivan täydellinen kumppani bratwurstille! Tämä se on niin hyvää, että ollaan tehty tätä lyhyen ajan sisään kahdesti.

picture_002.jpg

Ruusukaalit ruskistetaan voissa 10 min, lisätään omenat ja paistetaan edelleen keskilämmöllä 5 min. Kolmisen desiä kuivaa omenasiideriä niskaan ja annetaan porista hiljalleen kunnes siideri haihtunut. Maustetaan suolalla, pippurilla ja kanelilla.

picture_008.jpg

Nautitaan esim. bratwurstin, sinapin sekä perunapuffereiden kanssa.

Kiitokset reseptistä Eeva Kolulle.

Koti Ruoka ja juoma

Meksikolainen tomaattikeitto

Sopat kuuluvat syksyyn ja siksi niitä nyt vilisee tälläkin palstalla. Taannoin mieleni teki keittoa, joka rakentuisi mustien papujen ympärille. Lupaava resepti, jota vähän muokkasin, löytyikin täältä.

photo_085.jpg

  • sipuli
  • muutama valkosipulinkynsi
  • punainen paprika
  • mausteita: juustokuminaa, chiliä, paprikaa, suolaa, sokeria, aromisuolaa
  • paseerattua tomaattia 2 dl
  • tomaattimurskaa 2 dl
  • vettä 6 dl
  • kasvisliemikuutio
  • tölkillinen mustia papuja chilikastikkeessa
  • purkillinen maissia
  • tarjoiluun: maustamatonta jogurttia

Kuullota kattilassa sipulit ja paprika. Lisää mausteet, vesi ja tomaatit. Anna kiehua hetken aikaa. Lisää maissit ja pavut ja anna vielä tovi porista. Tarjoile maustamattoman jogurtin kanssa (kevyempi vaihtoehto ranskankermalle ja hyvää on). Kokeilin alkuperäisen ohjeen mukaisesti ripotella kuuman keiton päälle juustoraastetta, mutta mitäs järkeä siinä oli kun sulaessaan muuttuu venyväksi ja hankalasti syötäväksi.

Koti Ruoka ja juoma