Päivän tärkein ateria?

Jos tarkkoja ollaan, meikäläinen ei oikeastaan syö arkipäivisin aamiaista. Minulla ei ole ruokahaluja heti herättyäni, ja jos pakotan itseni syömään jotain, tulen väsyneeksi. Sen sijaan syön sen ensimmäisellä tauollani töissä, vajaan neljän tunnin kuluttua heräämisestäni. Sen, eli maustamatonta jugurttia kera tuoreiden hedelmien/marjojen ja paahdetun mantelirouheen.

photo_009.jpg

Esim. mansikka/banaani on aika ihastuttava yhdistelmä! Varhainen aamiainen, jonka kaadan suuhuni ennen töihin lähtöä, koostuu vihreästä teestä (appelsiini-inkivääri-maustetusta) sekä multivitamiini-porejuomasta. 

Viikonloppuaamut on sitten asia erikseen. Silloinkaan en välttämättä heti sängystä ylösnoustuani ala lappamaan ruokaa suuhuni, mutta kunhan sen aika koittaa, teen sen huolella, intohimolla, hyvällä ruokahalulla ja kiireettömyydestä nauttien. 

picture_090.jpg

Kunnolliseen aamiaiseeni sisältyy yleensä myös leipä ja muna. Ja ehdottomasti jotain vihreää! Leivän päälle ei missään nimessä margariinia, vaan tuorejuustoa, maustettua tai maustamatonta. 

photo_181.jpg

Minkälainen on sinun aamiaisesi?

 

Koti Ruoka ja juoma

Katkarapuja ja paprikaa, lempeästi

picture_155.jpg

  • katkarapuja
  • punainen, keltainen ja vihreä paprika pilkottuna
  • punasipuli silputtuna
  • muutama valkosipulinkynsi siivutettuja
  • purkki creme fraichea
  • mausteita oman maun mukaan,  itse laitoin mm. paljon currya ja yrttejä

picture_152.jpg

Kuullota sipuli öljyssä. Lisää paprikat, katkaravut ja mausteet. Sekoita joukkoon creme fraiche ja yrttejä. Tarjoile riisin ja raikkaan salaatin (esim. jäävuorisalaatti + hunajameloni + feta) kera.

Tämä on ihanan lempeän ja pehmeän makuista, erityisesti riisin kera. Ken tulisuutta kaipaa (minä!), voi sitä kaikin mokomin lisätä päälle esim. kukkosoosin (Spiracha-kastike) muodossa.

untitled-1_1.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma