Paprikan uudet täytteet

Olen ajautunut tässä lähiaikoina tekemään täytettyjä paprikoita pariinkin otteeseen. Nämä paprikat ovat kuitenkin poikenneet niistä tavanomaisista paprikoista. Valmistusmenetelmänä näissä paprikoissa on nähkääs ollut ”katsotaan mitä kaapista löytyy ja ruvetaan säveltämään”.

 

1. Kuskus-herne-katkaraputäytteiset paprikat

049.JPG

Kuskusia, pakasteherneitä, pakastekatkarapuja, paistettua punasipulia ja valkosipulia, tuoretta persiljaa, pohjalla Aura-juustoa ja pinnalla Emmental-raastetta. Mausteita oman maun mukaan (en ikävä kyllä enää muista mitä itse tuli laitettua). Kaveriksi tein jugurttidipin, jossa turkkilaista jugurttia, pieneksi leikattua kurkkua ja retiisiä, suolaa, pippuria ja hunajaa.

 

2. Soija-ohra-pinaatti-sienitäytteiset paprikat

Muutama 004.JPG

Jep, käytin soijarouhetta, koska sitä oli meille puolikas pussillinen ystävän kautta ajautunut. Soijarouheen liotin kiehautetussa lihaliemessa ja ohrasuurimot keitin kasvisliemessä. Kuullottelin pannulla pilkotun punasipulin ja purkillisen herkkusieniviipaleita. Sekaan paketillinen pinaattimuhennosta (pakaste, Rahmspinat), lionnut soijarouhe, mausteita (paprika, chili, curry, valkosipulijauhe) sekä puoli pakettia kanttarellituorejuustoa! Lopuksi joukkoon voi sekoittaa ne ohratkin. Tarvittaessa pippuria / suolaa.

Kiesus, tuo mössö oli jotain ihan mahtavan makuista! Pitää ensi kerralla kokeilla jauhelihalla, kun en hirveästi soijavalmisteita fanita. (Ei sillä että mitenkään tuolla joukossa olisi häirinnyt, mutta ei tuntunut oikein sopivan vatsalleni).

Päälle ripsuttelin grana padanoa. Vuokaan kannattaa laittaa pohjalle tilkkanen vettä. Parisataa astetta ja puolisen tuntia kunnes juusto on ottanut väriä ja paprikat pehmenneet.

Muutama 012.JPG

Söin salaatin kanssa (salaattisekoitusta, keltaista vesimelonia, kevätsipulia, mozzarellaa, paahdettuja auringonkukansiemeniä, balsamicoa ja kylmäpuristettua rypsiöljyä).

koti ruoka-ja-juoma