Papuburger

Trendissä oli mielenkiintoinen resepti, jota päätin kokeilla: Paahdetuilla paprikoilla ja jogurttikastikkeella täytetyt papuhampurilaiset

001.jpg

Mustapapupihvit:

  • 2 tölkkiä mustapapuja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore vihreä chili
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl kotianteria
  • 1 muna
  • suolaa + mustapipuuria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä

Meidän lähikaupasta löytyi jostain syystä mustapapuja vain chilikastikkeessa, joten ostin sitten sellaisia. Huuhtelin kastikkeen pois ja survoin pavut karkeaksi massaksi. Sekaan korppujauhot + muna.  Sipulit, chili ja valkosipuli kuullotetaan mausteiden kanssa ensin pannulla ja  lisätään sitten massaan ja sekoitetaan. Sitten massasta läpsytellään neljä pihviä vähän sen mukaan minkä malliset sämpylät on käytössä. Pihvien annetaan vetäytyä puolisentuntia jääkaapissa, jonka jälkeen ne jauhotetaan ja paistetaan. 

Paahdettu paprika: leikkaa punainen paprika isoiksi paloiksi ja laita vuokaan oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Paista 225 asteessa kunnes reunat alkavat mustua. 

Jogurtti-limekastike: 2 dl turkkilaista jogurttia, 1 valkosipulinkynsi, 2 tl limen mehua ja suolaa + mustapippuria. 

Päälle ripottelin vielä ohjeessa ehdotettujen korianterin / persiljan sijasta vihanneskrassia. Oli tosi täyttävä setti ja ihan mukava tuttavuus. ”Hauska” luonnehti poikaystäväni.

koti ruoka-ja-juoma