Pelmeneitä ja salaattia
Helppoa ja herkullista! Tätä aion syödä tänäänkin:
Lihatäytteisiä pelmeneitä ja herkkusalaattia. Pelmenit ovat suoraan kaupan pakastealtaasta 🙂 Ne keitetään nopeasti suolalla, pippurilla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä. Pakkauksessa kehoitettiin tarjoilemaan ranskankerman kanssa. Minä käytin kermaviiliä, joka toimi erinomaisesti. Alunperin ohessa kuuluisi kai tarjoilla smetanaa, sillä onhan kyseessä venäläinen ruoka. Joka tapauksessa, kermaviili oli mukava, vähän kevyempi vaihtoehto.
Oheen sopi täydellisesti salaatti, joka koostui erilaisista salaateista (alempana tarkempaa tietoa), iduista, juustosta (balkankäse nimellä kulkee tämä käyttämäni, mutta kaikki fetatyyliset käy), vihreästä paprikasta, paahdetuista auringonkukansiemenistä ja yrttisestä salaatinkastikkeesta.
Tykkään ostaa valmiita salaattisekoituspusseja. Ne kun ovat hyviä ja näppäriä.
Sitä paitsi, noita salaattilajeja ei sellaisenaan saisi edes kaupasta. Kuvassa pari lemppariani: vasemmanpuoleisessa friséesalaattia, endiiviä sekä punasikuria. Oikeanpuoleisessa nuoria lehtiä pinaattia, lehtimangoldia ja ruolaa.
Ostan usein myös itulajitelman. Yllä suosikkini: sinimailasen, parsakaalin ja retiisin ituja. Olisi tietysti kiva idättää itse, mutta siihen soveltuvaa paikkaa ei kotoa oikein löydy.