Perinteiden vaalintaa

Aamiaiseksi kaurapuuroa voisilmällä:

001.jpg

 

Lounaaksi itse tehtyjä karjalanpiirakoita:

02.jpg

03.jpg

Tietysti kera munavoin (ja salaatin)

 

Illalliseksi kaalikääryleitä:

04a.jpg

 

Ja jälkkäriksi runebergintorttuja:

05.jpg

 

Enpä ole koskaan liiemmin perustanut suomalaisesta ruuasta, mutta yhtäkkiä, näin yli viisvuotisena ulkosuomalaisena, havahduin toteamaan, että niin sitä vaan joskus tarvitsee pikku palan (jos toisenkin) suomalaisuutta arkeensa! Tein muistaakseni about ekaa kertaa kaikkia näitä herkkuja. Ihan suomalaiselta maistuivat, niinkuin oli tarkoituskin, mutta vielä en onnistunut niin täydellisesti, että jakaisin mihinkään käyttämääni reseptiä – täytyy harjoitella lisää ja soveltaa omia makuhermojakin hiveleviksi (suomalainen ruoka = mietoa / meikän mausteiden käyttö = liioteltua). Nyt kelpo ruoan kylkiäisenä tuli ”vain” hienoinen ylpeys isänmaasta, mikä oli ihan jännällä tavalla kiva ylläri sekin :)

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *