Perinteiden vaalintaa
Aamiaiseksi kaurapuuroa voisilmällä:
Lounaaksi itse tehtyjä karjalanpiirakoita:
Tietysti kera munavoin (ja salaatin)
Illalliseksi kaalikääryleitä:
Ja jälkkäriksi runebergintorttuja:
Enpä ole koskaan liiemmin perustanut suomalaisesta ruuasta, mutta yhtäkkiä, näin yli viisvuotisena ulkosuomalaisena, havahduin toteamaan, että niin sitä vaan joskus tarvitsee pikku palan (jos toisenkin) suomalaisuutta arkeensa! Tein muistaakseni about ekaa kertaa kaikkia näitä herkkuja. Ihan suomalaiselta maistuivat, niinkuin oli tarkoituskin, mutta vielä en onnistunut niin täydellisesti, että jakaisin mihinkään käyttämääni reseptiä – täytyy harjoitella lisää ja soveltaa omia makuhermojakin hiveleviksi (suomalainen ruoka = mietoa / meikän mausteiden käyttö = liioteltua). Nyt kelpo ruoan kylkiäisenä tuli ”vain” hienoinen ylpeys isänmaasta, mikä oli ihan jännällä tavalla kiva ylläri sekin :)