Se erilainen kasvispitsa
Ajattelin tuossa muinoin hyötykäyttää parsakaalin varren keittämällä siitä lounaaksi sosekeiton. Paistelin ensin aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä vähän valkosipulia ja jalapenoja (tuore!). Sekaan pilkotut parsakaalit, pieneksi silputut aunrikokuivatut tomaatit ja päälle kasvislientä.
Siinä kuitenkin kävi silviissiin, että pääsivät vähän paahtumaan liemen haihduttua, kun en videonleikkailuiltani malttanut käydä välillä tarkistamassa tilannetta. No, päätin silti heittää blenderissä soseeksi, tai ehkä enemmänkin sellaiseksi tahnaksi, joka osoittautui ihanan samettiseksi mutta luonteikkaaksi.
Lusikoin sitä suuhuni kera raejuuston ja auringonkukansiementen. Maistui kyllä, mutta sitten keksinkin vielä paremman käyttötarkoituksen!
- Tortilla
- Alisen parsakaalitahnaa
- Pähkinätofua
- Kirsikkatomaatteja
- Emmentalraastetta
200°C uuniin n. 10-15 min eli kun on saanut kivasti väriä juustokin ja tortillan reunat melkein palaneet, muttei sentään. Päälle srirachaa ja oreganoa ja aijettä!
P.S. Parsakaalin nuppujen käyttöön suosittelen karpalo-parsakaalisalaattia!