Se taivaallinen piirakka

Tämä suussasulava suolainen piirakka on pikkusiskolta opittu. Helppo kuin mikä ja yksinkertaisesti taivaallisen makuinen!

12.JPG

Koska tämä piirakka on myös nopea, tulee siihen valmispohja. Mitään varsinaista piirakkapohjaa ei kaupasta löytynyt, mutta päädyttiin vähän pitsamaiseen Flammkuchen-taikinaan, joka kohdallani muodostui aika isoksi osatekijäksi siinä, miksi tämä piirakka on niin hyvä!

016.JPG

En henkilökohtaisesti nimittäin liiemmin piittaa mureasta piiraspohjasta. Tämä yksilö tässä sen sijaan on mukavan ohut, reunoilta rapea ja pohjasta ihanasti vähän sitkeä.

Jep, eli taikina piirakkavuoan päälle ja siihen sitten halutut täytteet. Mahottoman hyväksi yhdistelmäksi meilläpäin todettu: kinkku, herkkusieni (tuore), kevätsipuli, yrtti-feta.

021.JPG

Kuvassa tosin kevätsipulin sijasta purjoa ja fetan virkaa toimittaa balkankäse. Herkkusieniäkin vaan muutama, mutta arvatkaas mitä! – Hiton hyvää oli tämäkin.

Sitten vielä purkki ruokakermaa ja smetanaa sekaisin. Mausteeksi rouhaistaan vähän mustapippuria ja tarpeen mukaan merisuolaa (todennäköisesti ei tarvitse ollenkaan riippuen täytteiden suolaisuudesta).

029.JPG

Päälle juustoraastetta – olen ehdottomasti voimakkaan emmentalin kannalla – ja uuniin töks. Parisataa astetta ja joku puolisen tuntia.

032.JPG

 

Ja sitten:

043.JPG

Mmmmh!

 

koti ruoka-ja-juoma