Se taivaallinen piirakka
Tämä suussasulava suolainen piirakka on pikkusiskolta opittu. Helppo kuin mikä ja yksinkertaisesti taivaallisen makuinen!
Koska tämä piirakka on myös nopea, tulee siihen valmispohja. Mitään varsinaista piirakkapohjaa ei kaupasta löytynyt, mutta päädyttiin vähän pitsamaiseen Flammkuchen-taikinaan, joka kohdallani muodostui aika isoksi osatekijäksi siinä, miksi tämä piirakka on niin hyvä!
En henkilökohtaisesti nimittäin liiemmin piittaa mureasta piiraspohjasta. Tämä yksilö tässä sen sijaan on mukavan ohut, reunoilta rapea ja pohjasta ihanasti vähän sitkeä.
Jep, eli taikina piirakkavuoan päälle ja siihen sitten halutut täytteet. Mahottoman hyväksi yhdistelmäksi meilläpäin todettu: kinkku, herkkusieni (tuore), kevätsipuli, yrtti-feta.
Kuvassa tosin kevätsipulin sijasta purjoa ja fetan virkaa toimittaa balkankäse. Herkkusieniäkin vaan muutama, mutta arvatkaas mitä! – Hiton hyvää oli tämäkin.
Sitten vielä purkki ruokakermaa ja smetanaa sekaisin. Mausteeksi rouhaistaan vähän mustapippuria ja tarpeen mukaan merisuolaa (todennäköisesti ei tarvitse ollenkaan riippuen täytteiden suolaisuudesta).
Päälle juustoraastetta – olen ehdottomasti voimakkaan emmentalin kannalla – ja uuniin töks. Parisataa astetta ja joku puolisen tuntia.
Ja sitten:
Mmmmh!