Spagettimunakas ja pinaattimunakas
Terveppä teille! Täällä onkin hyvän tovin ollut aikalailla hiljaista. Syynä lienee lähiaikoinina agendassa ollut ruuassa säästäminen. On tullut suunniteltua syötävät aika hyvin, ettei kaupassa tule ostettua mitä sattuu, ja niinpä ollaankin kokkailtua tuttua, turvallista, helppoa ja halpaa!
Joskin voi sitä näilläkin eväillä syntyä jotain mielenkiintoista – esimerkiksi tämä spagettimunakas, jonka loihdin meille jääkaapin antimista iltapalaksi:
- vihreä chili
- sellerinvarsi
- pari porkkanaa
- suolaa ja mustapippuria
- eiliseltä jäänyttä spagettia
- 4 rkl maitoa
- 4 munaa
- mausteita: valkosipulijauhe, grillimauste, valkopippuri, aromisuola, oregano)
- Emmental-juustoraastetta
Pilko chili pieneksi, siivuta sellerinvarsi ja leikkaa porkkana tikkumaisesti. Kuullota öljyssä ja rouhi päälle merisuolaa + mustapippuria. Lisää spagetti ja paistele hetki. Sekoita maito + munat + mausteet. Käännä levy ykköselle ja kaada munamaitoseos pannulle. Ripottele päälle juustoraaste ja laita kansi kiinni. Anna kypsyä.
Yllättävän mainiota!
Loistavaksi viikonloppu-aamupalaksi sen sijaan sopii pinaattimunakas:
Samalla ohjeella, mutta pohjana sipulia ja vihreää chiliä ja spagetin tilalla pinaattia. Maustoin suolalla, valkopippurilla ja timjamilla.