Taivaalliset punajuuri-vuohenjuusto bruschettat

Voi pojat, nämä leipäset ne sitten ovat hyviä! Olen kovin iloinen, että törmäsin tähän reseptiin.

147.JPG

  • hyvää leipää
  • tuoretta punajuurta
  • suolaa + pippuria
  • oliiviöljyä
  • tanko vuohenjuustoa
  • hunajaa
  • pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, anna pestyn pellin kuumeta uunissa myös. Leikkaa leipä paksuhkoiksi siivuiksi. Pese ja kuori punajuuret ja leikkaa joko veitsellä hyvin ohuiksi siivuiksi tai käytä raastinraudan siivutuspuolta (mielestäni mitä ohuemmaksi saat, sen parempi lopputulos). Sekoita punajuurien joukkoon oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Ota kuumennut pelti pois uunista. Sivele oliiviöljyä leipäviipaileden molemmille puolille (pullasuti on tässä ihan näppärä) ja asettele ne pellille (ei mitään leivinpaperia väliin). Jaa punajuurilastut leiville ja murenna päälle vuohenjuustoa. Paista uunissa n. 10 min. kunnes saavat väriä pintaan. Paahda sillä välin pannulla pinjansiemenet/cashewpähkinät. Ota leivät pois uunista, valuta päälle vähän juoksevaa hunajaa ja ripottele päälle paahdetut siemenet/pähkinät.

Kuvassa on ensimmäinen kokeilu, jossa pohjana käytetty leipä ei ollut mitään erityisen mahtavaa, semmoista perus-maalaislimppua. Leikkasin punajuuret veitsellä. Lopputulos oli silti tosi herkullinen. (Nautittiin kurpitsakeiton kanssa.) Toisella kerralla valmistettiin leipiä yhdessä äidin kanssa. Ostettiin tuoretta, vaaleaa herkkuleipää ja punajuuri siivutettiin raastinraudan höylällä paperinohueksi. Lisäksi oli sekä cashewpähkinöitä että pinjansiemeniä. Nuo leivät olivat tajunnanräjäyttävän herkullisia!

Kolmannella kerralla tein arkiversiota jossa käytin vuohenjuuston sijasta raejuustoa. Unohdinpa vielä punajuurien öljy-suola-pippuri-kohtelunkin. Hyvää oli silti 🙂

Koti Ruoka ja juoma