Uudet vegelempparit

Kiinankaalia inkiväärikastikkessa

169.JPG

Siis voi mahoton miten uskomattoman hyvää! Alkuperäinen resepti täältä.

1 pienehkö kiinankaali n. sentin suikaleiksi leikattuna
1 sipuli pieneksi pilkottuna
4 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
inkiväärimötikkä kuorittuna ja pieneksi pilkottuna (n. 3-4 rkl)
rypsiöljyä kuullottamiseen
500 g paseerattua tomaattia
maun mukaan suolaa ja mustapippuria

Kuullota kasarissa sipulit ja inkivääri. Lisää kiinankaali ja kääntele vielä hetki. Lisää tomaatit ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

Minä rakensin tämän ympärille pitaherkun: hummusta, punaista tabascoa, soijasuikaleita ja limellä maustettua turkkilaista jugurttia. Koska kiinankaalilisuke oli kosteammanpuoleinen, ei tuo pita oikein tahtonut pysyä kasassa. Niinpä päädyinkin repimään pitaleivät pikkupaloiksi ja paahtamaan pannulla. Lautaselle tuli täten koottua mieletön vege-iskender: paistettua leipää, kiinankaalia inkiväärikastikkeessa, tujaus chiliä, maukkaita soijasuikaleita ja raikasta jugurttia. Oheen vielä ekstraksi hummusta. Törkeen hyvää vaan.

 

Vegaani pikamättö

091.JPG

Manteli-pähkinätofu on parasta vaan. Paistoin pannulla kopallisen ruskeita herkkusieniä. Mausteeksi vähän pippuria ja suolaa, ja harissaa. Heitin tofut sekaan ja Lidlin pakastealtaasta kiinalaiset wokkivihannekset-sekoituksen (sisältää hapan-imelä kastiketta). Valmistin riisinuudelit, jotka liittyivät joukkoon kera kookosmaidon. Nautitaan kera srirachan ja paahdetun sipulin. Ja tosiaan nautin peräti 3 päivää 🙂 Riittoisaakin siis (yhdelle hengelle). Vikana päivänä taisin heittää vielä joukkoon vähän cashewpähkinöitäkin, kuten kuvasta näkyy.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *