Vuoroviikoin keittiössä osa 1
Tykkään suunnittelusta ja tykkään ruuasta. Mitäpä muuta siis tekisin töissä luppoajallani kuin suunnittelisin ruokia! Blogeja selaillessa päädyin tällaiseen mielenkiintoisen ruokalistaan:
Ensimmäisenä oli vuorossa ihan uusi tuttavuus kvinoa, ihan vaan koska Suomeen palannut ystävä jätti sitä pussillisen meille. Eevan ohjetta noudattaen valmistin sitä vihannesten kanssa.
Rucolapedillä siis kvinoaa, paahdettuja vihanneksia (kesäkurpitsaa, munakoisoa, punasipulia, kirsikkatomaatteja), fetamurua ja salaatinkastiketta.
Ei kyllä mitenkään erityisemmin säväyttänyt. Enkä osaa oikein kuvaillakaan millaista tuo kvinoa nyt sitten on. Vähän ehkä jotain riisin, ohran ja kuskusin väliltä. Vihannesten uunissa paahtaminen ei oikein onnistunut, ainakaan munakoison osilta. Pannulla olisi tullut parempi, luulen. Muutoin oikein kelpo ruoka, jota aivan mielellään söi parikin päivää, ei kuitenkaan mikään uusi lempiruoka.
Seuraavana päivänä oli vuorossa uuniperunat pekonitäytteellä (paistettua pekonia, tomaattia, valkosipulia, creme fraichea). Reseptin bongasin täältä.
Ihan ohjeen mukaan tein ja oli just niin herkkua kun olin ajatellutkin. Namnam!
Ja koska meikäläisen keittiössä more is more, kuului annokseen lisäksi keitettyjä vihreitä papuja, paistettua tonnikalaa ja sipulia sitruunalla ja pippurilla maustettuna, keitettyä munaa ja afrikkalaista tulista Zulu Fire -kastiketta, jossa mm. kuminaa.
Viikonloppuna rullailtiin. Nimittäin vietnamilaisia kesärullia, joita olikin tehnyt jo pidemmän aikaa mieli tehdä itse. Nyt tämä villi unelma tuli vihdoin toteutettua kun samainen ystävä lahjoitti meille myös riisipaperia!
Loistava ohjeistus löytyy täältä. Meidän rulliin tuli täytteeksi sydänsalaattia, ituja, kurkkua, retiisiä, ruohosipulia, vesikrassia, korianteria, jättikatkarapuja ja tietty riisinuudelia.
Sekä maapähkinäkastike että perinteinenkin oli tosi hyviä! Ravintoloiden soijakastikkeet ei erityisemmin ole mieleeni.
Perinteinen kastike oli tosin koostumukseltaan sen verran vetistä, että dippaamisen sijasta laitettiin sitä lusikalla rullien sisälle, jolloin saatiin myös chilit ja valkosipulit mukaan. Toimi!
On ne vaan hyviä nuo rullat – tekisi taas mieli. Ihan niinkuin arvelinkin, himohan noihin kehittyi, vaikka aluksi en juuri piitannut.
Jatkuu seuraavassa postauksessa…