Vuoroviikoin keittiössä osa 2
Kokkailukokeilujeni listassa seuraavana oli mustikka-vuohenjuustosalaatti, johon löysin inspiraation täältä.
Hyvin simppeliä: salaattisekoitusta, vuohenjuustoa, mustikoita. Lisäksi hunajaa, balsamicoa, kylmäpuristettua rypsiöljyä, kurpitsansiemenöljyä (kun en osannut päättää kumpaa olisin laittanut) ja rouhittua mustapippuria. Todella hyvää! Mustikka + vuohenjuusto, ja vielä salaatissa! Miksei kukaan ole tätä aikaisemmin tietooni saattanut!?
Toinen ihanan raikas ja hedelmäinen juttu, jolta odotin paljonkin, oli vesimelonisalsa, jonka bongasin taasen täältä.
Ihanaa! Täytti odotukset kyllä. Salsa koostui siis vesimelonista (saa olla reilusti – pääraaka-aine), muutamasta tomaatista, parista chilistä, punasipulista, ripauksesta pippuria ja merisuolaa, lorauksesta sitruunamehua ja oliiviöljyä sekä tuoreesta korianterista, jota saa myös olla reilusti.
Salsan kaveriksi tortillojen sisään paistettuja kanapaloja ja creme fraichea = pala taivasta!
Sellainen oli se ruokaviikko!
Jaa ai juu, miten niin vuoroviikoin? Koska allekirjoittaneen kokeiluhin uppoaa välillä vähän liikaakin rahaa, päätin heittää pallon poikaystävälleni ja pyytää häntä ruokkimaan meidät pari viikkoa eullisesti. Varsin maukkaita ja taloudellisia ruokia ollaan nautittukin:
Lasagnea, jossa extrana oliiveja ja punasipulia
Mikon yllätys, eli vähän niinkuin lihamureke, jossa täytteenä paprikaa, sambal oelekia, sipulia, valkosipulia ja ympärillä perunaa.
Lauantaina läskeiltiin ja tehtiin kunnon mättöpelti: juuston- ja chilinmakuisia tortilloja, päälle paistettua ja hyvin maustettua broileri-sipuli-sienisekoitusta, jalapenoja ja emmental-raastetta. Uuniin vähäksi aikaa ja sieltä suuhun creme fraichen ja salsan kautta. Toverinaan cashew-maissi-tomaatti-fetasalaatti. Sanoisinko huh!
Lasagne ja lihamureke riittivät hyvin usemmaksi päiväksi. Tortillamättö sen sijaan vedettiin yhessä illassa. Kahdestaan. Vähempikin olisi riittänyt…