Kevään meikkitrendi: Hempeät pastellit

Kun pastellisävyt saapuvat vaatekauppoihin, voi sanoa varmasti kevään tulleen. Pastellisävyt ovat tänäkin keväänä kovassa huudossa ja erittäin paljon näkyy hempeää laventelia, salvian vihreää sekä sitruunan keltaista, niin vaatteissa kuin meikeissäkin. Pastellisävyt ovat tänä vuonna entistäkin hempeämpiä. Korealainen BBIA toi markkinoille hiljattain kaksi uutta Final eyeshadow- palettia, joissa hyvin hempeä ja pehmeä kuiskaus pastellisävyistä on selkeänä teemana.

Tässä postauksessa jutellaan siis hieman pastellitrendeistä, kenelle pastellisävyt sopivat ja hyvät palettisuositukset pastellisävyiseen meikkiin!

 

Miten saan pastellisävyt toistumaan luomella?

Pastelliset luomivärit voivat olla haastavia saada luomelle koko potentiaalissaan, sillä usein tällaiset sävyt saattavat olla varisevan puuterisia ja tuntuu, ettei väri oikein tartu luomelle. Erityisesti tällaisissa hempeissä sävyissä luomivärinpohjustajalla on suuri merkitys. Muista siis pohjustaa luomet ennen pastellisävyn lisäämistä. Suosittelen edullista ja erittäin toimivaa Wet n wildin Photofocus primeria (joka muuten tällä hetkellä alessa Bangerheadilla 5,90€!*). Tämän kyseisen pohjustajan päälle ei tarvitse laittaa enää puuteria, vaan luomiväri kannattaa laittaa suoraa pohjustajan päälle, jotta pastellisävy tarttuu luomelle intensiivisemmin. Luomivärin levitykseen kannattaa suosia napakkaa ja litteää sivellintä, jolla pastellisävy on helppo painella luomelle. Kannattaa välttää liikkuvalla luomella kovin edestakaisia liikkeitä, jottei puuterinen luomiväri lähde karkailemaan luomelta.

 

BBIAn Final eyeshadow paletit sävyissä Honey love ja Blind love

Pastelliset luomivärisuositukset

Hyvin hempeisiin ja trendin mukaisiin pastellimeikkeihin suosittelen BBIA:n paletteja, joista saa hyvin pukevia ja hempeitä meikkejä ilman liiallisia pastelliövereitä. Nämä paletit ovat omiaan erityisesti niille, ketkä eivät halua meikkiinsä neonpastelleja, vaan hieman luonnollisempia karkkisävyjä. Paleteista löytyy upeita metallisävyjä sekä kauniita tummempia mattasävyjä, jotka toimivat hyvin luomivärirajausten tekoon. Pastellipaletteja myy Yeppo.fi (Blind love, Honey love)

Jos haluat hieman kirkkaampia pastellisävyjä meikkiisi, suosittelen kokonaisvaltaista Jawbreaker pastellipalettia Jeffree Starilta*. Jawbreaker on yksi parhaista pastellipaleteista, josta löytyy myös upeita neonsävyjä. Paletti on hieman hintavampi (n. 65€), mutta laadukkaat 24 luomiväriä ovat kyllä jokaisen euron arvoiset!

Hieman edullisemmasta kategoriasta löytyy L.A Girlin uudet Desert dream- paletit. Erityisesti vihreään pakkaukseen pakattu Main stage- paletti* sisältää upeita pastellivihreitä sekä violetteja sävyjä, sekä aivan mielettömät metallisävyt! L.A Girlin paleteista löytyy hurja sävyvalikoima, joten näistä kannattaa tsekata myös muut sävyt, mikäli vihreät ja violetit eivät ole sun juttu. Keltaisia ja vaaleanpunaisia sävyjä sisältävä V.I.P- paletti* on upea lämpöisistä sävyistä pitävälle. Hinta-laatu-suhde on näissä loistava, sillä nämä taistelevat kyllä kalliimpien palettien kanssa laadullisesti 19,90€ hintaan.

 

L.A. Girlin Main stage- paletti

Kenelle pastellisävyt sopivat?

Mielestäni pastellisävyt sopivat kaikille! Jos pidät sävystä itselläsi, rokkaa sitä leuka pystyssä!

On toki totta, että kaikki eivät koe jokaista pastellisävyä omiin väreihinsä sopivaksi. Silmien, hiusten ja ihonväri teoriassa määrittelevät paljon sitä, mitkä sävyt meille sopivat väriopillisesti. Näiden kanssa ei kuitenkaan kannata olla liian vakavissaan, sillä uskon että paljon pystyy tekemään ihan vain värisommittelulla ja alasävyillä. Eli jos pidät vihreästä, valitse sellainen vihreä, jossa tunnet olosi hyväksi. Olen kuitenkin huomannut seuraavia seikkoja:

  • Lilan sävyt korostavat vihreitä silmiä ja sopivat erityisen hyvin keltapohjaiselle iholle
  • Vaaleanpunaisen sävyt ovat ihania hieman kylmemmällä iholla ja sinisillä silmillä. Tämä on yksi helpoimmista pastellisävyistä, joten tästä kannattaa lähteä liikkeelle ja etsiä itsellensä sopiva vaaleanpunaisen sävy (kylmät vaaleanpunaiset kylmille ihonsävyille ja lämpimät lämpimille).
  • Sitruunan keltainen on aivan upea hyvin vaalealla iholla sekä hyvin tummalla iholla. Tätä suosittelen kuitenkin testaamaan omista väreistä huolimatta, sillä sitruunan sävyt ovat todella imartelevia!
  • Jos pastellisävyt tuntuvat vaikeilta, mutta niitä olisi kiva kokeilla, suosittelen yhdistämään pastellisävyt hempeinä sipaisuina liikkuvalle luomelle ja häivyttämään muun meikin esimerkiksi aurinkopuuterilla tai muulla neutraalin ruskealla luomivärillä.

Vaikka värianalyysien mukaan on todella tarkkaa, mikä sävy sopii kenellekin, suosittelen rohkeasti kokeilemaan, mikä juuri sinusta tuntuu hyvältä.

 

Lue myös:

Meikkivinkki vihreille silmille

Jalokivisävyt silmämeikissä

Nikkie Tutorials x Beautybay luomiväripaletti

 

kauneus meikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *