Meikin ABC: Kulmien meikkaaminen

Meikin ABC- postaussarjassa siirrytään tänään kulmien meikkaamiseen. Kulmakarvat ovat usein persoonallinen ja henkilökohtainen juttu, joissa jokaisella on omat mieltymyksensä. Kuten aina meikkaamisessa, ei kulmissakaan sinänsä ole sääntöjä ja jokainen saa meikata kulmansa juuri itselleen parhaaksi katsomallaan tavalla. Meikkaajille on kuitenkin olemassa teoria myös kulmien meikkaamiseen, jolla saadaan mahdollisimman luonnolliset, edustavat kulmat meikattua. Tässä postauksessa tutustutaan kulmien meikkaamiseen niin, että kulmista saataisiin mahdollisimman luonnolliset, tuuheat ja skarpit.

Erilaiset kulmameikit vaikuttavat lopputulokseen

 

Kulmia voidaan meikata käyttämällä erilaisia meikkejä niiden meikkaamiseen. Kulmageelillä saadaan kulmiin muotoa ja värillisellä kulmageelillä myös väriä. Puuterinen kulmatuote on helppo häivyttää ja sillä saa kevyitä, luonnollisia lopputuloksia. Tarkkoja karvamaisia vetoja saadaan käyttämällä kulmapomadaa, -kynää tai -tussia. Kulmameikkiin käytettäviä tuotteita voidaan myös yhdistellä, jotta meikistä saadaan mahdollisimman luonnollinen. Värillinen kulmageeli on ehkäpä kaikkein helpoin tapa saada kulmiin skarppiutta ja väriä ilman liian graafista ilmettä. Varsinkin luonnostaan tuuheakulmaiselle kulmageeli on mitä mainioin tuote ja voi riittää hyvin yksinään. Kulmakynä on myös helppo ja hyvä väline aloittelevalle kulmien meikkaajalle. Kynällä saa hyvin graafisempaakin ilmettä ja teräväksi teroitetulla kynällä luonnistuu myös ohuet, karvamaiset viivat ohuempiinkin kulmiin.

Omia kulmameikkisuosikkejani ovat Laveran Eyebrow styling gel (luonnonkosmetiikkaa, edullinen), Essencen Micro precise pencil sekä Benecosin kulmakynä.

Kulmien meikkaaminen vaihevaiheelta

Tässä on yksi tapa meikata kulmat. Tätä tyyliä voi soveltaa niin tuuheisiin kuin ohuempiinkin kulmiin, sillä periaate on molemmissa sama.

Ensin harjataan kulmakarvoja ylöspäin käyttämällä kulmaharjaa. Tällainen harja löytyy joistakin kulmatuotteista valmiina (kuten Benecosin kulmakynän toisesta päästä). Näin saadaan kulmakarvojen alalinja näkyviin. Tarvittaessa näin nähdään myös mahdollisen hajakarvat, jotka voidaan nyppiä ennen kulmien meikkaamista.

 

Kun kulmien alareuna on saatu näkyviin, valitaan itselle sopivin kulmatuote. Suosin teräväpäistä kulmakynää tai kapeaa mikrokynää, jolla saa tarkkoja karvamaisia viivoja. Kulmakarvojen alareuna on hyvä pitää siistinä, vaikka hakisikin luonnollista ja karvamaista lopputulosta. Siisti, yhtenäinen linja kulmien alapuolelle saadaan kulmakynän avulla. Muista aina painaa kulmakynää kevyesti, jottei liian tummia ja tarkkoja viivoja jäisi näkyviin. Jos tummia jälkiä kuitenkin vahingossa tulee, saa kulmaharjalla aina ”kumitettua” tekemiään jälkiä pehmeämmiksi.

Kun kulmien alareuna on saatu vahvistettua, siirrytään kulmakarvan häntään. Kulmien häntä on hyvä pitää terävänä ja selkeälinjaisena, sillä se tuo kehystä kasvoille. Sen sijaan kulmien alkuun kannattaa piirtää karvojen mukaisia vetoja, mikäli kulmien alussa on esimerkiksi harvempaa karvoitusta.

Karvamaisia vetoja vedetään myös kulmakarvojen sekaan niihin kohtiin, missä karvat ovat hajanaisempia tai missä niitä ei ole. Tämä on tärkeä vaihe erityisesti niille, keillä on hieman ohuemmat tai harvemmat kulmat. Karvamaiset vedot pehmennetään lopuksi kulmaharjalla kevyesti harjaten, jotta kulmista tulee mahdollisimman luonnollisen näköiset.

 

Harjaa lopuksi kulmiin värillistä tai väritöntä kulmageeliä, jotta kulmakarvat saadaan pysymään paikoillaan ja korostamaan niiden ”karvaisuutta” haluamallaan tavalla. Itse harjaan kulmia aina ylös päin geelin avulla, jolloin saan kaiken tuuheuden käyttööni. Erityisesti kulmien alkupää näyttää hyvältä mahdollisimman tuuheana.

Usein ohjeistetaan, että kulmakarvojen pitäisi olla n. asteen tummemmat kuin oma hiusväri. Tämä on kuitenkin mielestäni vanhentunutta tietoa eikä useinkaan pidä paikkaansa. Valitse sävy ja tummuus kulmiisi, mistä itse pidät. Hyvin vaaleiden hiusten kanssa saa hauskaa kontrastia meikkaamalla kulmat oikein tummiksi. Myös punertavat sävyt voivat tuoda ilmeeseen hauskaa twistiä. Jos kuitenkin haluat pysyä turvallisella alueella, sopii usein tummanvaaleat viileän ruskeat sävyt monelle.

Lue muut Meikin ABC- postaukset täältä:

Kasvojen korostaminen ja varjostaminen

Kaunis ja kestävä meikkipohja

kauneus meikki tutoriaalit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *