Työuralla ja sen vieressä

Trendissä ja Lilyssä on meneillään #uraoivallus-kampanja, jossa rohkaistaan jakamaan omia uraoivalluksia. Eri ihmisten oivalluksia on tietysti mielenkiintoista ja opettavaista lukea, mutta eniten olen vaikuttunut kahdesta blogista. Näistä kumpikaan ei ole tainnut varsinaisesti osallistua kampanjaan, mutta kumpikin on kirjoittanut työelämästä ja siihen liittyvistä mietteistään. Toinen on Lastentarhaaja, joka kirjoitti päiväkotityön käsittämättömän kehnoista työolosuhteista ja mahdottomista aikatauluista, joista kärsivät niin lapset kuin aikuisetkin. Toinen on Lusikoita kiitos, joka kirjoitti siitä miksi ja miten se ura, josta joskus on haaveillut, on jäänyt saavuttamatta. Kumpaakin näistä kirjoituksista yhdistää se, että aina yksilön tahto ja voimavarat eivät vain riitä. Asioita jää saavuttamatta ja tekemättä, koska rakenteet ovat mahdottomat ja/tai oma henkilökohtaisen elämän tilanne kohtuuton. Minusta kaiken urapuheen ja neuvojen ohella pitäisi aina kertoa juuri näistä asioista.

Mahtava kollegani ja ystäväni Sanna Rikala on tehnyt väitöskirjan työssä uupuneista naisista. Yksi tutkimuksen tärkeimmistä tuloksista on, että työuupumus (joka usein diagnosoidaan masennukseksi) ei useinkaan ole yksilön tekemisistä tai päätöksistä kiinni. Monesti ajatellaan, että uupuneiden pitäisi vain muuttaa ajatteluaan tai opetella sanomaan ei, ja tällaisia neuvoja uupuneet myös usein saavat. Tässä haastattelussa Sanna Rikala toteaa: ”Osa tutkimistani naisista nousi vastarintaan ja sanoi ääneen, että töitä oli liikaa. Se ei johtanut mihinkään.” Toisin sanoen jämäkkyys ja sinnikkyys ei työelämässä välttämättä johda parempaan tai pelasta ylitöiltä ja uupumukselta. Työelämän rakenteet ovat yksinkertaisesti sellaiset, että niitä ei voi kestää.

Itse ajattelen, että kunkin omien uraoivallusten lisäksi ja tueksi tarvitaan joukkovoimaa, olipa se sitten naisverkostoja tai ammattiliittoja. Joukkovoiman avulla työelämän syrjivien, uuvuttavien ja sairastuttavien rakenteiden muuttaminen on huomattavasti helpompaa kuin yksin. 

 

 

Kommentit

Pari viivaa

Tämä on surullisen totta, eikä rakenteista johtuva uupumus ole vain naisten yksinoikeus. Ymmärrän toki, että kyseinen tutkimus johon viittaat, keskittyy nimenomaan naisten uupumukseen, eikä edes väitä, että uupumus olisi sukupuolisidonnaista. Mutta mutta... asiaan. Oli mulla tässä kommentissa joku pointtikin.

Isäni työpaikalla on ajauduttu uupumuksen noidankehään, jossa kolmesta tietyn asiantuntijaposition työntekijästä (1 mies, 2 naista) vuorotellen yksi on liian työmäärän aiheuttaman stressin tai jatkuvasta stressistä johtuvan sairastelun takia poissa. Kaksi muuta sitten tekee omien liiallisten työmääriensä päälle vielä sen kolmannen työt. Raportointiakin pitäisi suorittaa, mutta sille ei vain ole aikaa. Organisaatiolta ei heru lisäresursseja, vaan raatamisesta palkitaan säännöllisillä pakkolomautuksilla. Lienee sanomattakin selvää, että heistä jokainen kolkuttelee työmotivaationsa osilta aikalailla nollaa ja etsii aktiivisesti muita hommia. Edes laajemmasta joukkovoimasta ei ole ollut tässä organisaastiossa apua johtoportaan keskittyessä kiillottamaan viehkoja palvelutuotteistuksia. Työntekijöiden hyvinvointiin satsaaminen ja riittävien resurssien takaamista pidetään jostain syystä kalliinpana kustannuseränä kuin jatkuvasta uupumuksesta aiheutuneen työntehon heikkenemisen ja jatkuvien sairaspoissaolojen aiheuttamia kuluja. Se on kovin sääli.

Joo, miehetkin toki uupuvat. Tuossa tutkimuksessa tosin fokus on naisissa siksi, että naisten kohdalla työuupumus on selkeästi yleisempää, eli siinä mielessä kyse on sukupuolittuneesta ilmiöstä - mutta ei niin että kyse olisi naisten tai miesten ominaisuuksista vaan työn olosuhteista eri aloilla. 

Todella kurjaa tuo mitä kerrot isäsi työpaikasta, ja ikävän yleistä. Tänään lueskelin myös Hesarin nettisivuilta juttua siitä, miten kolmekymppisten sukupolvessa osalla on jo nyt takanaan pari burn outtia. Siinäkin tuotiin esille, että pitkäjänteisempää olisi miettiä keinoja ihmisten jaksamiseen. Törkeää sellainen touhu jossa otetaan työntekijöistä kaikki irti ja sitten uudet tilalle :(.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.