Sunnuntaipostaus: blogin vaihtoehtoiset nimiehdokkaat

Rakkautta & Mamarkiaa -blogin MARI L heitti hauskan blogihaasteen: mitkä olivat Bluestockingin vaihtoehtoiset nimiehdokkaat ennen blogin perustamista? Tartun haasteeseen, täältä pesee:

 

PUNAKYNÄ

Olisi ollut hiton hyvä! Vähän liiankin hyvä, nimi oltiin nimittäin Lilyssä jo tajuttu: täällä on oikeasti Punakynä-blogi! Myös Punakone kutkutti. Jos ikinä perustan urheilublogin, otan jälkimmäisen käyttöön.

 

F-WORD tai F-SANA

”Friday. My second favorite F-word.” Ensimmäinen on tietenkin feminismi. Nämä nimiehdokkaat olivat mukana ihan viime metreille.

 

MINJA KOSKELA

Mietin myös blogin nimeämistä omalla nimelläni. Hylkäsin ajatuksen, koska halusin blogista paikan, joka on minun mutta joka ei ole yhtä kuin minä. Todettakoon, että tämän nimipohdinnan yhteydessä mietin myös, haluanko ylipäänsä kirjoittaa omalla nimelläni ja omilla kasvoillani. Päätös, jota en ole katunut, mutta jonka pitkällisestä pohdinnasta olen hyvilläni: julkisesti yhteiskunnallisista asioista ja feminismistä kirjoittamiseen liittyvät lieveilmiöt eivät aina ole olleet kivoimmasta päästä. On yleisesti tiedossa, että yhteiskunnallisesti aktiivisia naisia pyritään usein hiljentämään – mutta juuri se on minulle yksi syy pitää meteliä.

 

SINISUKKA

Tässä vaiheessa nimipohdintaa oltiin jo tosi lähellä nykyistä nimeä. Sinisukka oli kuitenkin sanana makuuni vähän turhan söpö. Koitin samaa englanniksi – ja se oli siinä!

 

Bluestockingia on kutsuttu myös tulikiviblogiksi ja feministiblogiksi. Tykkään erityisesti ensimmäisestä, joka oli kaverini leikkimielinen sutkautus eräissä juhlissa parin skumppasatsin jälkeen.

 

Miten te päädyitte oman bloginne nimeen?

 

Bluestocking Facebookissa, Minja Instagramissa. Kommentointi sallittu vain Lilyn rekisteröityneille käyttäjille.

 

suhteet oma-elama hopsoa
Kommentit (2)
  1. Minulla oli ensin Matkalla minuksi, mutta sitten samaan aikaan ilmestyi dokumentti bloggaajista, jolla oli hyvin samankaltainen nimi. Liikehdintää tuntui hyvältä, koska silloin alussa kirjoitin liikkumisesta, mutta nimi ei ollut liian sitova – ja enemmän onkin viime aikoina ollut mielen ja mahan liikkeitä. 🙂 Toisella kierroksella tajusin myös tsekata ettei ihan samannimistä tulisi heti vastaan.

    Sen sijaan nimimerkki tuntuu edelleen vieraalta ja on harmi ettei sitä voi Lilyssä muuttaa.

  2. Oman blogini nimi Naislaif, ilmaantui itseasiassa lyhyen pohdinnan jälkeen. Muita vaihtoehtoa ei oikeastaan ollut tai sitten en enää vain muista niitä. 

    Nais vois olla nice, siis naista ja kivaa yhdistävä. Life on elämää. Kummallista sinänsä, että nimi on englannin kielen suuntainen, vaikka rakastan intohimoisesti suomenkieltä. 

    Nimi vain putkahti intuitiivisesti ja olen siihen tyytyväinen. Sisältö on naisen elämää sen moninaisuudessaan. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *