Ihmepuutarha, ennen ja jälkeen

 

Ihmepuutarhaa rakentamassa Green Care ja Puutarha Tahvoset

Keväällä 2014

ihmepuutarha_ennen.JPG

Kesäkuun alkua.

ihmepuutarha_ennen_2.JPG

Kesäkuun loppua.

ihmepuutarha_ennen_3.JPG

Joskus heinäkuussa. Kasvit ovat jo hyvin juurtuneet ja tuuhentuneet.

Ihmepuutarha_jälkeen.JPG

Vielä on tekemistä. Liuskekivialueelle olisi tarkoitus löytää sitruunatimjamia, ne reunustaisi kauniisti liuskekivet. Tämä prokkis jatkuu vielä ensi vuonna.

ihmepuutarha_jälkeen_3.JPG

Kasvit näyttävät kauniilta yhdessä.

P8030013.JPG

P8030033.JPG

P8030046.JPG

Tässä koko helahoito, oikealla vanha puoli ja vasemmalla uusi puoli. Vanha puoli on ihanan runsas, tosin en välitä keltaisista kukista, mitä lie ovat. Toisaalta tykkään siitä, että koko ajan joku kukka kukkii. Vanha ja uusi puoli oli tärkeää erottaa toisistaan, jotta vanha puoli ei valtaa uutta ja  toisin päin. Väliin kaivettiin iso ”oja” johon laitettiin patolevyä. Levy pitää alueet erossa toisistaan.

P7280032.JPG

 

Keväällä hommiin ryhdyttiin niin, että suunnittelija kävi paikan päälle mittaamassa ja valokuvaamassa alueen. Istuimme hetkeksi alas ja kerroin minkä tyylistä puutarhaa haen. Minusta olisi vähän hölmöä rakentaa kukkapenkki joka olisi täysin vastakohta ympäröivään olemassa olevaan maisemaan, joten mentiin aika perinteisellä linjalla. Kerroin, että rakastan vastakohtia – minimalistinen talo ja melko runsas, jopa viidakkomainen puutarha on kaunis. Tykkään myös tuuheista suippolehtisista kasveista yhdistettynä johonkin isolehtiseen, näistä viiruhelpi ja vuorikilpi ovat hyvä esimerkki. Meidän piha on valtava ja tämä muutosalue on ihan takimainen alue pihaltamme. Tykkään, että takimainen osa on tuollainen rehevä.

Suurin työ oli kahden puun kaato keskeltä kukkapenkkiä. Kannattaa muistaa, että puut, erityisesti koivu imee paljon ravinteita ja vettä pois kasveilta. Kannot jyrsittiin ja alue putsattiin perusteellisesti. Katteeksi suunnittelija valitsi punertavaa puukatetta. Epäröin aluksi tätä värivalintaa, mutta jälkikäteen ymmärsin, että sävy toistuu meidän osittain punatiiliverhoillussa talossa, joten valinta oli ihan perfect. Kukkapenkki on vielä reunustamatta, olen kaavaillut sellaista liuskekivireunaa, josta kerroinkin tässä postauksessa kukkien istuttamisen lisäksi.

Kaiken kaikkiaan ihan älyttömän kiva kokemus tämä Ihmepuutarhayhteistyö, ennen kaikkea todella opettavainen. Erityisesti kasvien istuttamisesta, kastelusta, asettelusta ja valinnasta opin paljon.

Kesä on pian lopussa ja pian on aika laittaa piha talvikuntoon, minä tosin odotan vielä helteitä. 🙂

/Garden makeover

Kommentit (4)
  1. Komea tuli, päivitys nykyaikaan ja ihan sun tyylisesi. On nuo ammattilaiset näppäriä. Jännä miten osaavatkin nähdä mikä toimii ja miten, silti asiakasta kuunnellen. Aivan loisto suoritus!

    1. Hei kiitos Taina! 🙂

  2. Ihana tuo alue puun alla. Tykkään varsinkin heinistä, heti tekisi mieli koskettaa! Teillä on ihanan iso piha, onko tontti metsän laidalla? Vieläkö istutuslaatikot tuottavat satoa? Kiitos kuvista♥

     

    1. Kiitos sähköpostista, sain vähän puhtia viimeistellä tämän. Mäkin tykkään heinistä, eniten juuri niistä. Joo, tontti on metsän laidalla…se on oikeastaan joskus jopa vähän pelottava – erityisesti kuun valossa, hui. Joo,istutuslaatikot tuottavat satoa, tomaatti on kasvanut yli äyräiden, mahtaakohan vihreät raakileet enää kypsyä. Sipulia on tosi paljon nostamatta. Yrtit kukkii, mutta käytän niitä silti. Salaatti alkaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt. Pian täytyykin pitää pieni siivouspäivä ja siistiä laatikot talvea varten. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *