Mustapapupihvit ja hummus-perunamuusi

blogimg_1860.jpg

blogimg_1866.jpg

Tämä on vegaaninen ja superherkullinen versio perinteisestä perunamuusi ja pihvi -annoksesta.  Olin skeptinen, pysyvätkö mustapapupihvit pannulla koossa, mutta sen kanssa ei ollut mitään ongelmia. Näistä pihveistä voisi tehdä myös varmasti upeita vegeburgereita. Tein hummuksen eilen valmiiksi, joten perunamuusikin valmistui kädenkäänteessä. Tästä ruuasta tuli ehdoton uusi lempparini! Reseptit löytyivät jälleen Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta, ja sovelsin niitä hieman omaan makuuni. 

Ainekset (kolmelle)

Mustapapupihvit (8 kpl)

5dl keitettyjä mustapapuja

2 keitettyä perunaa

1 valkosipulinkynsi

ripaus yrttisuolaa

0,5dl korppujauhoja

meiramia ja timjamia

rypsiöljyä paistamiseen

Hummus-perunamuusi (kolmelle)

500g jauhoisia perunoita

1,5dl hummusta

1rkl oliiviöljyä

2dl kasvimaitoa (tai normaalia jos et ole vegaani)

0,5tl suolaa

Valmistus

Mustapapupihvit

Soseuta kypsät ja valutetut perunat ja mustapavut sauvasekottimella niin, että joukkoon voi jäädä myös pieniä mustapapu- tai perunapaloja, ei täysin tahnaksi siis. Silppua valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon kaikki loput ainekset ja sekoita käsin tasaiseksi. 

Muotoile jauhotetuilla käsillä taikinasta noin kahdeksan palloa. Öljyä pannu, ja painele siihen pallot pihveiksi. Paista noin neljä kerrallaan. Kypsennä mustapapupihvejä noin 3 minuuttia per puoli ja käännä käyttäen apunasi kahta lastaa ja kypsennä toinenkin puoli. 

Hummus-perunamuusi

Valmista ensin hummus, vaikka edellisenä päivänä. 

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Muusaa ne perunasurvimella ja sekoita joukkoon hummus, kasvimaito ja suola. Lämmitä ja nauti mustapapupihvien ja romesco-kastikkeen kera!

 

Sofia

 

Koti Ruoka ja juoma